Regn vid Slussen gav idén till nytt svetstält

Dåligt väder är ett stort problem vid svetsning utomhus. Något som inte minst har drabbat ombyggnaden av Slussen i Stockholm. Lösningen? Ett nytt svetstält från Lundqvist Maskin & Verktyg som visas på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Ombyggnaden av Slussen i Stockholm är ett av Sveriges största byggprojekt någonsin. Lundqvist Maskin & Verktyg levererar alla svetsrelaterade produkter till Slussen-bygget och fick idén till tältet när det dåliga vädret slog till.
– Efter en kort tids arbete på arbetsplatsen insåg vi att det behövdes ett vind- och väderskydd vid skarvsvetsning av stålpålar. Tillsammans med Skanska tog vi då fram en prototyp för svetstältet som nu har blivit en ordinarie produkt i vårt sortiment, säger Peter Wilund säljare på Lundqvist Maskin & Verktyg AB.

Resultatet blev ett svetstält som står emot snö, vind och regn och därmed skapar en betydligt bättre arbetsmiljö för svetsarna. Eftersom tältet är tillverkat av svetsduk skyddar det dessutom omgivningen mot svetsblänk och slipstänk.
– Svetstältet är ett väldigt bra hjälpmedel som gör att det går att ha full produktion när det normalt sett inte går att svetsa alls. Det innebär samtidigt att risken för förseningar minimeras, säger Peter Wilund.

Lundqvist Maskin & Verktyg har ett brett verksamhetsområde som innefattar såväl fyra yrkesbutiker som specialistkompetens inom svetsområdet med utbildning, service och uthyrning. Det nya svetstältet är en av många produkter som företaget visar på Elmia Svets och Fogningsteknik.
– Vi ställer ut på mässan för att visa vad som är vår styrka: ett brett sortiment som inte bara innefattar svetsprodukter, utan även verktyg, maskiner och annan utrustning. Elmia Svets och Fogningsteknik är ett utmärkt tillfälle att visa upp vår verksamhet för hela branschen, säger Peter Wilund.

Publicerad
2018-03-24
Bilder
Lundqvist Maskin & Verktyg visar sitt nya svetstält på Elmia Svets och Fogningsteknik.
Lundqvist Maskin & Verktyg visar sitt nya svetstält på Elmia Svets och Fogningsteknik.