Intercut storsatsar tillsammans med systerbolaget

Automation kan på sikt möjliggöra en flytt av tillverkningen från låglöneländerna tillbaka till Europa. Det menar Anders Pettersson, vd på Intercut Sverige AB som ställer ut och visar spännande tekniska lösningar och innovationer på Elmia Svets och Fogningsteknik, som hålls i samma hall som mässan Elmia Plåt.

– Under mässdagarna kommer vi att demonstrera tre skärmaskiner och lära ut det senaste inom gasskärning, plasmaskärning, finplasmaskärning med fogberedning och fiberlaser, säger Anders Pettersson på Intercut, en komplett leverantör för kunder med produktion inom plåtbearbetning och stålbearbetning med ett brett sortiment av plåtbearbetningsmaskiner.

– Vi har gjort oss bekanta på marknaden med både gas och plasmaskärmaskiner, men nu ska vi även för första gången visa upp en stor fiberlasermaskin med växelbord i vår monter.

Det som knackar på dörren i dagsläget, menar Anders Pettersson, är en allt mer utvecklad digitalisering där allt fler maskiner kan skicka ut information direkt på nätet. Att få data i realtid innebär att fel och avvikelser kan identifieras innan den har en negativ påverkan på produktionen.

– På det här sättet kan man följa upp produktionen på ett helt annat sätt än tidigare. Nu kan man lämna maskinen och samtidigt få all nödvändig information direkt i sin smarta telefon och där finns mycket att vinna, säger Anders Pettersson.

En annan viktig del i detta är automatisering och genom denna utveckling få in fler robotar i tillverkningen. Med sådan teknik kan den europeiska – och därmed också den svenska – industriella tillväxten få fart igen.

– Automationens framfart är mycket intressant och det är väldigt viktigt att följa den och vad som kommer att hända. Digitalisering och automation är områden som ökar med en väldig fart och kan på sikt innebära att vi kan ta hem produktionen från lågkostnadsländer, säger Anders Pettersson och fortsätter:

– För oss är Elmia Svets och Fogningsteknik en perfekt mötesplats där vi träffar på branschfolket. För oss är det viktigt att träffa nya kunder och samtidigt kunna sprida vår kunskap och det är ett bara ett par faktorer som spelar in i varför en sådan här mässa är så intressant för oss.

Intercut Sverige AB storsatsar i en gemensam monter på Elmia Svets och Fogteknik tillsammans med systerbolaget Areg Bultsvetsspecialisten AB.

Publicerad
2018-04-10
Bilder