Svetsningen avgörande i Väderstad–Verkens produktion

Automatisering och hög kompetens. Det är två ledord i Väderstad–Verkens tillverkningsprocess. Från order till färdig maskin tar det endast tio dagar.
– Vi hade inte klarat av att hantera dagens maskinflora och de kundönskemål som finns om vi inte hade gått över till sekvenserad produktion, säger Per Nilsson, komponentchef på Väderstad.

Väderstad–Verken valde att gå över till enstycksflöde 2009 och produktionen skiljer sig mycket från tidigare ”batchproduktion”. Då fanns materialet i respektive svetsbås vilket gjorde företaget trångbott och mindre flexibelt.
Detta skapade även stora mellanlager, både före och efter lackering, som i sig resulterade i sämre kvalitet för kunden. Med ett taktat enstycksflöde byggs allt efter kundens order.
– Tidigare hamnade mycket material utomhus, eftersom vi inte hade plats med det någon annanstans, och där försämrades kvaliteten. I dag tar det endast tre-fyra dagar från det att vi får materialet till att det sitter på en maskin, säger Per Nilsson.

Tillverkningsordern på Väderstad går till en rörlaseranläggning där systemet räknar ut den mest effektiva tillverkningen. Här är svetsningen är den absolut största processen och ungefär 70 procent svetsas av robotar, beroende på gällande maskinflora.
Tack vare en hög grad av automatisering försvinner de flaskhalsar som annars kan uppstå vid manuell svetsning. En annan fördel är spårbarheten i systemet.
– Vi vet exakt när, var och hur robotarna har svetsat. Även om det är ett ärende som ligger utomlands ser spårbarheten tillbaka genom hela flödet och kan därmed korrigera direkt vid en eventuell avvikelse, säger Per Nilsson. 

Utmaningen för Väderstad–Verken är att hitta de rätta inställningarna på svetsrobotarna. Stora moduler på upp till 959 kilo gör processen otroligt avancerad och samtidigt alstras extrem värme när två ABB-robotar arbetar. Detta medför olika spänningar och svetsdeformationer i materialet.
Repeterbarheten är extremt viktig för kvaliteten och det krävs en hög kompetens för att hantera hela svetsprocessen. Väderstad–Verken har 110 certifierade svetsare anställda och har dessutom en egen svetsskola.
– Vi har som mål att hålla ett överskott på svetsare med 15 procent för att kunna hantera svängningar, på så sätt har vi alltid svetsare redo när produktionen ökar, säger Per Nilsson.

Smålands Produktivitetsförening, SMPF, arrangerade ett studiebesök på Väderstad-Verken för att visa på möjligheterna med att producera genom enstycksflöde. SMPF jobbar för att höja konkurrenskraften för företag i Smålandsregionen med omnejd.
– Detta gör vi genom att anordna utbildningar och besök på intressanta företag som kan bidra i den riktningen. Vi skapar på detta sätt också en möjlighet att nätverka med personer som precis som vi brinner för produktion eller helt enkelt bara vill förbättra sin verksamhet, säger Mikael Axnervik, ordförande i SMPF.

Publicerad
2015-02-18
Bilder
Per Nilsson, komponentchef Väderstad, tillsammans med Tanja Lundberg, projektledare Elmia Svets & Fogningsteknik.
Per Nilsson, komponentchef Väderstad, tillsammans med Tanja Lundberg, projektledare Elmia Svets & Fogningsteknik.