Sverigepremiär på Elmia Svets och Fogningsteknik

Fronius har presenterat Accupocket – världens första bärbara, sladdlösa svetsutrustning. På Elmia Svets och Fogningsteknik, som invigdes under tisdagen, visas den upp i Sverige för första gången.

– Den ger helt nya möjligheter till svetsning där det inte finns tillgång till nätspänning, säger Daniel Eriksson, servicetekniker på Axson.

Under tisdagen inleddes Elmia Svets och Fogningsteknik 2014, som är 40 procent större och har fler utställare än senast. Och det rådde febril aktivitet på mässgolvet redan den första dagen. Det märkte bland annat Axson, som är Fronius agent på den svenska marknaden, som hade fullt upp i sin monter.

– Vi var jättenöjda förra gången mässan arrangerades. Det var den bästa mässan vi har varit på och vi fick väldigt många leads. Därför har vi satsat ännu hårdare i år och det verkar som att många andra har gjort det också. Det är en riktig svetsmässa, säger Peter Elmén, säljare på Axson.

I montern visade de bland annat upp den stora nyheten Accupocket.

– Det är den första och hittills enda batteridrivna svetsutrustningen på marknaden. Den är främst till för reparationer och arbetet ute på fältet, men kan användas obegränsat även i verkstaden, säger Daniel Eriksson.

I en annan monter finns Alingsåsföretaget Bayrock, som även de har en nyhet att presentera. Genom en kombination av en svetsrobot och pulverbågssvetsning, som Bayrock har tagit fram tillsammans med Yaskawa Nordic AB, erbjuder de ett nytt alternativ i modern svetsproduktion.

– Det är ett ekonomiskt sätt att pulverbågssvetsa effektivt, produktivt och ergonomiskt. Genom den här kombinationen öppnar vi nya möjligheter för att pulversvetsa i situationer där man annars inte har kunnat använda tekniken, säger Kari Erik Lahti, vd på Bayrock.

Publicerad
2014-05-06
Bilder
Kari Erik Lahti, vd på Bayrock
Daniel Eriksson, svetstekniker på Axson, vid nyheten Accupocket
Under Elmia Svets och Fogningsteknik presenterar Bayrock och Yaskawa en kombination av svetsrobot och pulverbågssvetsning