Större nyfikenhet för miljövänliga produkter

Svetsbranschen utvecklas i full fart. Då är också miljömedvetenhet viktigt, och det lägger Beijer Industri stort fokus på i sina nya produkter. De visar upp flera av dem på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Beijer Industri

– Vi upplever numera en större acceptans och nyfikenhet när vi lanserar miljövänliga produkter, säger Johnny Lund, segmentschef på Beijer Industri. 

Beijer Industri har bland annat i en ny linje lamellrondeller tagit bort glasfibern i tallriken och ersatt den med naturfiber, samtidigt som de har utvecklat nya slipdukar. 

– Det gör att man kan slänga resterna i brännbart efter användning. Tallriken är dessutom självtrimmande och avverkas därmed under slipförloppet. Det blir mer ekonomiskt och samtidigt hälsosammare både för miljön och användaren, säger Johnny Lund. 

De nya lamellrondellerna ingår i Beijers miljölansering av slipmaterial – kallat BE GREEN.

– Vi tycker att det är en självklarhet att ta ett tydligt ansvar för människor och miljö.

Med BE GREEN främjar vi hälsa, samtidigt som vi är skonsamma mot vår omvärld, säger Johnny Lund och fortsätter: 

– Tidigare har miljövänliga produkter varit förknippat med höga priser och låg kvalitet, men så är det inte längre. Det finns en större acceptans nu för tiden. 

Elmia Svets och Fogningsteknik är en viktig marknadsplats för Beijer Industri. 

– Det är ett utmärkt tillfälle att visa upp våra nya produkter och den enda mässan vi ställer ut på just nu. Att det dessutom arrangeras flera parallella mässor är en bonus för oss. Vi kommer till exempel definitivt ha nytta av Elmia Plåt, i och med att många av våra produkter används till att bearbeta plåt, säger Johnny Lund. 

Förutom BE GREEN kommer Beijer Industri på mässan även att visa upp ett antal roterande filar för stål och rostfritt med 30 procent högre avverkningshastighet. De är en del av ett nytt större sortiment av filar som lanseras inom kort. I deras monter kommer dessutom att finnas möjlighet att provsvetsa produkter från Hyundai Welding, Beijer Industris leverantör av tillsatsmaterial.

Publicerad
2016-04-14
Bilder
Beijer Industri
Beijer Industri