Säkrare och smidigare med AGAs nya gasflaska

Det blir fullt gas på Elmia i maj… alla fyra stora gasleverantörer på den svenska marknaden finns på plats under mässan. AGA kommer att visa upp sin nya flaska Genie. Flaskan har blivit lägre, bredare och lättare, vilket gör den både säkrare och mer lätthanterlig.

Stålflaskor har länge varit den rådande formen när det gäller gashantering. Men så lanserar AGA en flaska i polytenplast med en innesluten kolfibertäckt tryckbehållare, som på många sätt förenklar hanteringen för användaren. Flaskan Genie har greppvänliga handtag och kan fås med påmonterade hjul och teleskophandtag, vilket gör att svetsaren smidigt kan få med sig mycket gas ute i fält.
– Genie är både lättare och stabilare än den traditionella stålflaskan. Med sin vida diameter minskar risken för att den tippar, vilket gör den till en mycket säker lösning, säger Per Abrahamsson, marknadsansvarig för GENIE®, på AGA.

Genie:s digitala mätare är något helt nytt. Genom en knapptryckning får användaren information om hur mycket gas som finns kvar i flaskan, men också hur lång tid man har kvar innan byte/påfyllning måste göras. Den digitala displayen larmar vid lågt innehåll.
– Mer gas och tydlig information gör att svetsaren lättare kan planera sin arbetsdag, säger Per Abrahamsson.

AGA ställde ut på premiären av Elmia Svets och Fogningsteknik, 2012. Värdefulla kontakter knöts under evenemanget och man hoppas på lika gott resultat denna gång.
– För AGA är det här rätt forum. Vi träffar allt från skolor till branschfolk och har en bra möjlighet att visa vår expertis, säger Per Abrahamsson.

AGAs nya flaskserie Genie har en vidare diameter än sina föregångare, vilket gör den stabilare. Den är också försedd med en digital display som talar om när det börjar bli slut på gas.

Publicerad
2013-10-23
Bilder