Prova-på lockade besökare till mässan

Möjligheten att själv få svetsa och prova olika utrustningar på Elmia Svets och Fogningsteknik lockade många besökare. En av dem var Madelene Pettersson, 26 år, som bland annat besökte voestalpine Böhler Weldings monter.
– Mässan var ett utmärkt tillfälle för mig att prata med experter och testa olika svetstekniker, säger Madelene Pettersson.

Madelene Pettersson, från Vadstena, avslutar sin svetsutbildning nu i sommar, och har redan fått jobb som svetsare på Toyota Material Handling i Mjölby. Hon var en av de närmare 5800 besökarna på Elmia Svets och Fogningsteknik.
– Mässan bjöd på ett stort utbud av olika utställare och många nyheter. Det var riktigt kul och intressant. Hade jag inte behövt vara i skolan resten av veckan hade jag definitivt varit där flera dagar, säger Madelene Pettersson.

I voestalpine Böhler Weldings monter fick Madelene provsvetsa ett stort rör i stigande v-fog. Hon testar gärna olika svetstekniker.
– Det jag gillar mest är TIG, men jag tycker all svets är kul. Det här är absolut det jag vill jobba med framöver, säger Madelene Pettersson.

Voestalpine Böhler Welding Nordic AB tillverkar och levererar tillsatsmaterial för industriell svetsning och lödning. På Elmia Svets och Fogningsteknik träffade de både nya och befintliga kunder.
– Mässan är Sveriges bästa branschmässa. Förutom att den ligger bra till rent geografiskt, har den gott om utställare och många intressanta besökare, säger Tord-Inge Johansson, regionchef på företaget.

När mässan är avslutad är det viktigt att följa upp alla intressanta möten och kontakter.
– Det kan ta tid innan det blir konkreta resultat. Det gäller att ha tålamod, säger Tord-Inge Johansson.

Publicerad
2014-06-16
Bilder
Madelene Pettersson