Ny svetshjälm med unik optik

En ny svetshjälm av toppkvalitet med unika egenskaper och tre års garanti.
Det är en nyhet från Lincoln, som lanserar sina nya hjälmar på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Lincolns nya svetshjälmar har en garantitid på tre år.

– Vi har höga förväntningar på mässan, säger Johan Ingemansson, teknisk chef på Svenska Elektrod AB, återförsäljare av bland annat Lincoln Electric i Sverige. 

Att kunna kontrollera smältan, se detaljrikt med hög upplösning och riktig färgåtergivning är en av de viktigaste delarna i svetsprocessen. Lincolns nya 4CTM-teknik har en filtreringslins som ger en bra, tydlig och klar bild av smältbadet. Dessutom bidrar det till en bättre arbetsmiljö för svetsaren. 

– Det minskar påfrestningarna på svetsarens ögon, vilket gör att hen kan upprätthålla hög och jämn kvalitet under lång tid, säger Johan Ingemansson.

Han lyfter även fram garantitiden, som löper över tre år.

– Det är unikt med en svetshjälm som har så lång garantitid, menar Johan Ingemansson. 

Teknologin finns på hjälmar i flera olika utföranden (1840-, 2450- och 3350-serien), designer och färger. Under Elmia Svets och Fogningsteknik presenteras och demonstreras 4CTM-tekniken i Svenska Elektrods monter. 

– Vi har varit med tidigare på Elmia och för två år sedan gick det jättebra. Vi var nöjda med hela upplägget och utfallet på mässan. Det här är en av våra stora marknadsplatser, samtidigt är det här man ser vad som händer och sker i branschen. En utomstående kan tro att svetsbranschen är relativt statisk och tråkig men det presenteras spännande nyheter hela tiden, säger Johan Ingemansson.

Publicerad
2016-03-17
Bilder
Lincolns nya svetshjälmar har en garantitid på tre år.
Lincolns nya svetshjälmar har en garantitid på tre år.