Kontroll och materialanalys hos Kontrollmetod

Svetsbranschen är en viktig kundgrupp för Kontrollmetod, som sysslar med oförstörande provning och materialanalys.

Därför är Elmia Svets och Fogningsteknik en perfekt arena att synas på för företaget.

– Svets är en central del i vårt arbete, säger Magnus Brandt, säljare på Kontrollmetod.

Magnus Brandt, säljare på Kontrollmetod, är nöjd med veckans mässa. Under mässan delar Kontrollmetod monteryta tillsammans med systerbolagen Axson, Meltolit och Fronius.

– Det är svetsningen som förenar koncernen, så det är optimalt att ställa ut tillsammans på Elmia Svets och Fogningsteknik. Det är viktigt för oss att vara med här för att framför allt nå ut till nya kunder, säger Magnus Brandt.

Och även om det har blivit några kontrakt skrivna direkt på mässan är Magnus Brandt övertygad om att mässan kommer att leda till ett antal affärer.

– Det har varit jättemånga intresserade och väldigt mycket folk i montern. Vi säljer inte särskilt ofta direkt över disk, utan kunderna kommer hit med ett problem som de vill att vi ska lösa. Och så startar vi en dialog utefter det, säger han. 

Med tanke på svetsens alla lagar och regler, likaså det höga säkerhetstänket, är det en perfekt bransch att jobba mot för Kontrollmetod. Och utvecklingen inom segmentet går snabbt.

– Vad gäller röntgen går man mot mer digitalt. Inom ultraljud är Phased array det senaste, där man i stället för en sinuskurva kan se tydligare bilder – likt ultraljud på sjukhus, säger Magnus Brandt.

Publicerad
2016-05-12
Bilder
Magnus Brandt, säljare på Kontrollmetod, är nöjd med veckans mässa.
Magnus Brandt, säljare på Kontrollmetod, är nöjd med veckans mässa.