Esab storsatsar med demovisningar

Göteborgsföretaget Esab satsar hårt på demovisningar och låter besökarna provsvetsa i montern under Elmia Svets och Fogningsteknik.
– Kommer man som kund till oss är det viktigt att vi kan visa upp vad produkterna kan göra, säger Eugenia Vranjancu, ansvarig för marknadskommunikation på Esab.

Esab är en av de ledande tillverkarna av svets- och skärsystem och man storsatsar på Elmia Svets och Fogningsteknik.
– Här gör man affärer och får se de senaste nyheterna. Det är positivt att mässan enbart är för svetsning. Vi var med även senast och det var bra, men tycker att det har varit ännu hetare i år, säger Eugenia Vranjancau.

I Esabs monter finns flera nyheter i ett brett spektra, allt ifrån skyddshjälmar och svetsprodukter för hobbybruk till de senaste svetsutrustningarna.
– Vi är en av få spelare på marknaden som erbjuder allt inom svetsning och skärning. Det är vår styrka och det vill vi visa upp.

Bland nyheterna märks bland annat den nya skyddshjälmen Warrior, med friskluftsinsug som Esab premiärvisar under mässan.
– Den lanseras egentligen förrän om en månad, men finns här i montern som en smyglansering, säger Eugenia Vranjancau.

Precis som under Elmia Svets och Fogningsteknik 2012 erbjuder Esab provsvetsning och demovisningar kontinuerligt under mässans alla dagar. I år har man dock utökat från en till två stationer och man kan antingen boka upp sig för en demonstrationstid eller komma in spontant.
– Det är viktigt att vi kan visa våra maskiner i aktion. Vi svetsar såväl svart som rostfritt och aluminium här i montern, för att kunna vara beredd att möta de olika kunderna som kommer, säger Eugeniua Vranjncau.

Lars-Göran Åkesson och Henrik Stenström, verkstadschef respektive svetsansvarig på RZ Mekpart, är två besökare som har fått en demonstration under mässan.
– Det kommer mycket nya maskiner och ny teknik, så det är viktigt att se vad som finns att välja på. Då är det bra att få se dem på riktigt, som vi fick här, säger Lars-Göran.

Publicerad
2014-05-07
Bilder
Eugenia Vranjancau, kommunikationsansvarig på Esab, med den nya skyddshjälmen Warrior som smyglanseras på Elmia Svets och Fogningsteknik.
Esab satsar hårt på demovisningar och provsvetsningar under mässan.