”En unik mässa för branschen”

I våras lanserade FORCE Technology den nya webbaserade tjänsten WPS Online på Elmia Svets och Fogningsteknik. Med stor exponering och flera demovisningar blev det stor framgång – och affärer.
– Folk kom dit och sa ”det här ska vi ha”, säger Gert Westergren, divisionschef på FORCE Technology.

I maj arrangerades Elmia Svets och Fogningsteknik för andra gången och på plats fanns provnings- och certifieringsföretaget FORCE Technology.
– Det är en mässa som är unik för branschen och som är den stora grejen för året inom svetsområdet. Det är helt rätt målgrupp för oss. De flesta av våra kunder besöker mässan och vi får även många nya fina kundkontakter. Sedan är det kul att den har vuxit sedan premiären 2012, vilket gör att attraktionskraften har blivit större, säger Gert Westergren.

Under årets mässa lanserade FORCE Technologys den stora nyheten WPS Online, ett webbaserat logistiksystem som används för att kvalitetssäkra svetsprocedurerna. WPS Online är utvecklat av den svenska avdelningen på FORCE Technology och är den enda i sitt slag. Med hjälp av en bättre överblick över procedurerna kan man spara både tid och pengar med tjänsten. WPS Online samlar dessutom alla svetsprocedurer på ett ställe och är tillgängligt dygnet runt.
– Det är en helt ny tjänst, som fick en enorm skjuts av att visas upp på Elmia Svets och Fogningsteknik. Det hjälpte verkligen till i lanseringen. Vi hade ett antal demovisningar och fick väldigt många frågor om det, säger Gert Westergren.

Elmia Svets och Fogningsteknik arrangeras nästa gång 10–13 maj 2016 och då lär FORCE Technology återigen vara på plats.
– Självklart, det lärorikt att komma till mässan. Man träffar både konkurrenter och kunder och snappar samtidigt upp vad som händer på marknaden, säger Gert Westergren.

Publicerad
2014-10-01
Bilder