Årets viktigaste dagar snart här

På tisdag–fredag nästa vecka arrangeras Elmia Svets och Fogningsteknik, branschens största mässa i Skandinavien. Här väntar fyra fullmatade dagar med nyheter, demovisningar, seminarier och öppna föreläsningar.

Intresset för att medverka på Elmia Svets och Fogningsteknik har varit stort och till årets upplaga har mässan ökat i både antal kvadratmeter och antal utställare. När den öppnar på tisdag kan Elmia bjuda in till fullbokade hallar och ett riktigt intressant mässprogram.
– Det känns fantastiskt. Vi har ökat med 40 procent och alla ledande leverantörer är på plats. Det händer mycket i branschen och flera spännande nyheter visas på mässgolvet, säger Lina Kåvestam som är projektledare för mässan.

I centrum av mässan står förstås utställningen där du kan se det senaste när det gäller tekniker, maskiner, tillbehör och råvaror. Vid sidan om denna arrangeras en konferens med ett antal högst aktuella ämnen. Det handlar bland annat om de nya reglerna kring EN 1090, om hur du bäst skär i moderna stål och om vilka trender som råder inom svetsbranschen. Dessutom hålls flera öppna föredrag på mässgolvet dagligen, där besökare kan komma och gå som de vill.
– En extra bonus är att Elmia Automation hålls i hallen intill och entrébiljetten gäller till båda mässorna. Automation är en av svensk industris nyckelfrågor och här får besökarna en god överblick av hur utbudet ser ut och vilka möjligheter som finns.

Elmia Svets och Fogningsteknik arrangeras 6-9 maj på Elmia i Jönköping.

Publicerad
2014-04-29
Bilder
Elmia Svets och Fogningsteknik 2012