Aga lanserar unika gasflaskor för bättre arbetsmiljö

Med den lätta glasflaskan Genie vill Aga förbättra arbetsmiljön och säkerheten för svetsare i allmänhet och mobila gasanvändare i synnerhet. På Elmia Svets och Fogningsteknik visas den nya produkten upp.

Jämfört med traditionella gasflaskor av stål är Genie både lättare och har lägre tyngdpunkt. Genom en löstagbar hjulbas och ett avtagbart teleskopshandtag som medföljer som tillbehör blir den dessutom ännu smidigare att både flyttas och lyftas.
– Framför allt kommer den förändra arbetet för de som byter flaskor ofta och de som är ute på montage. Men även verkstäder kommer ha nytta av den, med tanke på att den gör arbetsmiljön säkrare, säger Per Bengtsson, mässansvarig på Aga.

Tack vare det högre fyllnadstrycket, 300 bar jämfört med 200 i traditionella gasflaskor, kan Genie innehålla upp till 25 procent mer gas än tidigare gasflaskor. Trots att vikten är lägre.
– Genie gör en avsevärd skillnad för användaren, säger Per Bengtsson.

Genie introducerades i höstas och det har varit ett stort intresse under Elmia Svets och Fogningsteknik, uppger Per Bengtsson.
– Det är många som har sagt att det är bra att äntligen har kommit något nytt på marknaden, säger han.
– Elmia Svets är ett perfekt tillfälle för oss att visa upp våra nya och unika produkter, däribland Genie. Här är det rätt typ av människor och inte för mycket brus. Det är en branschmässa som man bör besöka, avslutar Per Bengtsson.

Publicerad
2014-05-08
Bilder
Agas mässansvarige Per Bengtsson vid den nylanserade produkten Genie.