G A Lindberg ChemTech AB

NuSil lanserar den starkaste silikonelastomeren som någonsin utvecklats

NuSil High Strength silikonplattform kan vara en av de viktigaste innovationerna i silikonteknik under de senaste decennierna
Med en draghållfasthet upp till 50% högre än befintliga silikonelastomerer på marknaden samt en kombination av materialegenskaper som gör det inte bara stark utan också unikt mjuk och följsam, banar NuSil Technologys High Strength Silikon vägen för betydande framsteg inom medicinteknisk design och prestanda.

Nusil nya platinahärdande silikonelastomerer (MED-4727 och MED-4027) ger produkt och komponenttillverkare ett superstarkt, mjukt material med stor töjning utan att kompromissa med hysteres eller dragrelaxation. Denna kombination av egenskaper ökar möjligheterna i design av högpresterande sjukvårdsapplikationer såsom ballongkatetrar, där ballongen måste vara lätt att blåsa upp, hållbar, och måste tömmas helt för att underlätta borttagning. Dessa höghållfasta Silikoner ger konstruktörer möjlighet att förbättra denna typ av komponenter genom att göra dem tunnare, starkare och tåligare.

"Jag tror att NuSil High Strength silikon plattform är en av de viktigaste innovationerna i silikonteknik under de senaste decennierna", säger Jim Lambert, Ph.D., NuSil's chef för forskning och utveckling för Life Sciences. "Jag är verkligen stolt över vårt utvecklingsteam kunnat tänja på gränserna för vad som verkade kemiskt och fysiskt möjligt, och för att leverera produkter som gör det möjligt för våra kunder att förnya sig bortom de konventionella prestandabegränsningarna av silikonelastomerer."

Dessa höghållfasta Silikoner överbryggar också skillnaden i styrka som historiskt har hindrat tillverkarna från att uppgradera till silikon från latex i krävande komponenter såsom mekaniska pumpar. Denna nya teknikplattform ger tillverkarna ett superstarkt slangalternativ som har alla fördelarna med silikon - hållbarhet, genomskinlighet, biokompatibilitet - och ingen risk för latexrelaterade allergier.

"Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda denna banbrytande teknik till våra kunder", säger Scott Mraz, NuSil VD och Chief Commercial Officer. "Som Bill Gates sa" 'If you give people tools they will develop things in ways that will surprise you very much beyond what you might have expected " Vi vet produkterna våra kunder kommer att utveckla med hjälp av denna nya plattform kommer att ha kapacitet att förändra liv. "

http://www.galindberg.se/chemtech/nyhet/starkaste-silikonelastomeren
Publicerad
2016-04-04
Bilder