Kemppi

Kemppi ARC System 3 – Ett komplett system för svetskoordinering och dokumentation

Kemppi ARC System 3 (KAS 3) är ett system som underlättar vardagen för alla som arbetar med svetsrelaterad administration. Det modulbaserade systemet passar för alla svetsande företag som arbetar med höga krav från beställare och standarder.
I KAS 3 hanteras personcertifikat enkelt. Giltighetsområdena fås automatiskt ur systemet och påminnelse om förlängning kan fås via mail eller direkt i systemet. Certifikaten hanteras oberoende av vem som äger dom, en fördel då man tillfälligt hyr in personal med certifikat från t.ex. någon annan 3:e-partsorganistion än den man normalt använder själv.

Arbetsorder för svetsning, värmebehandling och provning tas enkelt fram och distribueras. Färdiga arbeten rapporteras i systemet och statusrapporteringen blir både enkel och korrekt. Man kan se status för hela projekt, t.ex. vilka svetsar som ännu inte utförts, vilka som är klara för provning mm. Man kan också se vilken svetsare och inspektör som arbetat med varje enskild svets och när det gjorts. Övrig dokument finns också spårbart kopplade, t.ex. certifikat för de grund- och tillsatsmaterial som använts samt provningsrapporter och procedurer. Vid projektets slut är det enkelt att skriva ut en fullständig slutdokumentation med den senaste versionen av varje relevant ritning, rapport och certifikat. Ingen enskild rapport glöms bort eftersom systemet varnar om inte varje steg är slutfört.

En helt unik modul i KAS 3 är ARC-Q. Denna används tillsammans med streckkodsläsare och gör så att man får en automatisk verifiering av att svetsaren har rätt certifikat och att t.ex. rätt WPS, tillsatsmaterial och skyddsgas används. På så sätt undviks dyrbara fel i produktionen.

http://www.kemppi.com
Publicerad
2016-04-21
Bilder