Aketek Nordic Sales AB

Åke Hörnell, utvecklare i världsklass

En av våra allra främsta utvecklare på svetshjälmar har åter börjat röra på sig inom sitt område, svetshjälmar, som han besitter mycket stor kunskap inom. Alla som känner Åke vet hans tidigare utveckling av Speedglashjälmen vilken blev en världssuccé. Året 2004 sålde Åke detta framgångsrika företag till jätteföretaget 3M.
Alla som arbetar med svetsning vet betydelsen av denna hjälm med dess flytande kristall i glaset. Efter Åkes utveckling har det sedan kommit nya fabrikat på marknaden.
Idag har Åke utvecklat en ny svetshjälm i samarbete med ett amerikanskt och ett schweiziskt företag. Denna hjälm har ett glas med snabbare omslag än tidigare och batteri som håller i tio år. Den unika Auto-Delay funktionen hos Aketek PRO-X eliminerar behovet att manuellt ställa in fördröjningen vid återgång till ljust läge efter svetsstopp. Auto-Delay fungerar så att korta svetsningar ger en kortare fördröjning medan längre svetsningar ger en längre fördröjning.
Även huvudbandet har utvecklats med många inställningsmöjligheter för att ge svetsaren den allra bästa komforten i passform på huvudet. Idag har den nya hjälmen testats på fackmän inom svetsning med ett mycket bra resultat.
Många är de svetsmaterial som kräver bättre utsug vid svetsningen, t.ex. rostfritt stål, manganlegeringar för att nämna några. Den nya hjälmen kommer därför att utvecklas med friskluft för att förbättra miljön för svetsaren.
Den nya hjälmen kommer att slutmonteras i Falun och marknadsföras av Aketek Nordic Sales i Falun och finnas på Elmia Svets/Automation 10 -13 maj 2016 i monter D00:14 då även Åke Hörnell kommer att deltaga och bistå med teknisk information.
Bengt Dahl
Sv. Tekniska Dalarna

http://aketek.se/
Publicerad
2016-04-19
Bilder