Digitalisering röd tråd under succéfylld svetsmässa

Besöksrekord, mängder av affärer och spännande trendspaningar. Årets upplaga av Elmia Svets och Fogningsteknik stavas succé.

– Alla har varit väldigt taggade och tycker att det här är en väldigt bra arena för industrin, säger Mathias Lundin, vd på Svetskommissionen som arrangerar mässan tillsammans med Elmia. 

Att Elmia Svets och Fogningsteknik är branschens givna arena för såväl affärer som kunskapsutbyte och kontaktskapande har förstärkts ytterligare. När mässan stängde portarna under fredagen kunde man stoltsera med ett nytt besökarrekord. 

– Att besökarsiffrorna är mycket högre än tidigare är något man gläds av så klart. Samtidigt är det kvaliteten på besökarna som är det viktiga, man ska prata med rätt människor. Och vad jag har hört är de flesta väldigt nöjda över det också, säger Mathias Ludin. 

Den stora röda tråden under mässan har handlat om digitalisering och automatisering. Att mässan då arrangerades parallellt med såväl Elmia Automation som Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner var ett lyckokast.

– Synergin att man har de här mässorna samtidigt ser jag positivt på. Det blir en större plattform, mer surr om mässan och fler som kommer till mässan. 

Rune Andersson, vd på Ljungby Maskin, är en återkommande besökare på Elmia Svets och Fogningsteknik. Precis som tidigare kom han ifrån mässan med mycket idéer.

– Det var en bra mässa även i år. Elmia är och förblir det bästa läget för sådana här mässor. Det är så många olika typer av företag som ställer ut och det är imponerande att lyckas få ihop så många verktygstillverkare. Jag hittade mycket som var intressant som vanligt, även om det är svårt att definiera specifikt. Men man blir uppdaterad på vad som händer i branschen, säger Rune Andersson.