35-årsjubileum och nyheter på Nordens största lastbilsmässa

Elmia Lastbil, som 2018 hade 35-årsjubileum, invigdes av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) under mässans första dag i Jönköping. Infrastrukturministern prioriterade att under pågående valspurt vara på plats under två av mässans fyra dagar.

–  Elmia Lastbil är den stora transporthändelsen i Norden och det är här hela branschen samlas. Jag vill markera hur viktigt det är för mig och regeringen att vara här, säger Tomas Eneroth (S).

Förutom ministerbesök bjöd utställarna på produktnyheter och många smarta byggnationer och lösningar.
– För oss är mässan jätteviktig och en stor mötesplats. Inte bara för oss själva utan även för påbyggare, kunder och säljare. Att få ihop alla på en och samma plats under några få dagar och därmed kunna ta del av samma information är helt unikt, konstaterar Scanias kommunikationschef Jennifer Erdtman.

Sedan starten 1983 har Elmia Lastbil blivit allt större och 2018 täckte utställningen över 75 000 kvm programyta.

– Vi har uppdaterat mässans profil och riktat oss än mer mot studenter och ungdomar som är framtidens branschkollegor och mässbesökare, en mycket central fråga för hela branschen. Jag är väldigt nöjd med mässan och vill passa på att hälsa besökare och utställare varmt välkomna till Jönköping igen den 19–22 augusti 2020, säger Annika Brandin, projektledare Elmia Lastbil.

 >> Läs pressmeddelandet här

Se filmen från Elmia Lastbil 2018!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Prenumerera på Elmia Lastbils nyhetsbrev.

Prenumerera