Uppkopplade vattenkranar optimerar förbrukningen

Subcontractor IoT Arena är tillbaka på mässgolvet med nya, spännande IoT-case att inspireras av. Förra årets succé utvecklas och växer i storlek, med målet att ge tillverkande företag konkreta idéer kring digitalisering av sina produkter för en smartare framtid.

 

Den närmaste vägen till utveckling är att inspireras av andra. På Subcontractor IoT Arena visas konkreta uppkopplade case som finns på marknaden idag. Från uppkopplade kranar till spårningar av fraktcontainers eller monitorer i rutorna på världens mest uppkopplade bil möjliggör IoT att skapa nya mervärden för kunden.

– Tanken är att ge besökaren ett varierat smörgåsbord av inspirerande idéer som hen sedan kan kombinera ihop och hitta lösningar efter sina egna behov och sin bransch, säger Magnus Mörstam, samordnare av arenan.

Uppkopplade kranar
Bland årets case finns Tronic WMS från krantillverkaren FM Mattsson. I samarbete med Telia har de utrustat blandare i offentliga utrymmen med sensorer, uppkopplade mot Telias IoT-plattform via mobilnätet. Med den data man får in kan man bland annat optimera vatten- och energiförbrukning och smidigare planera underhåll.

– Vi kan spara på miljön, erbjuda mer kostnadseffektiva tjänster till våra kunder och faktiskt erbjuda en bättre upplevelse för alla människor som använder dessa faciliteter, berättar Frank Rälg, Business Development Manager på FM Mattsson Mora Group.

Publicerad
2018-09-13
Bilder