On-site på Hannover Messe

Digitalisering, AI och lättvikt var några genomgående teman på årets industrimässa i Hannover. Elmia var på plats för att spana trender och besöka den svenska samlingsmonter som Elmia Subcontractor arrangerade.

Tydliga trender som märktes i Hannover i år var den pågående uppluckringen av gränserna mellan IT och maskinteknik, industriella IT-plattformar och andra nya affärsmodeller, och AI’s inverkan i fabriksmiljön. På leverantörsmässan Industrial Supply visades designkoncept med lättviktskonstruktioner och multimaterial som öppnar upp för nya strukturella komponenter.
– Det är en stor mässa med många vassa utställare och de svenska bolagen svarar definitivt upp till standarden, säger Stefan Gustavsson Ledell, sektorchef för industrimässorna på Elmia, och hoppas att fler svenska bolag vågar satsa på den tyska marknaden framöver.  

Svensk samlingsmonter
I den svenska samlingsmontern fanns i år bland andra ytbehandlingsföretaget Applied Nano Surfaces, med målet att öka sin marknad i Tyskland.
– Vi är positivt överraskade över den respons vi fått och åker hem med många nya kontakter och flera bra leads att följa upp, säger bolagets vd Christian Kolar.

Sverige partnerland 2019
Nästa år är Sverige partnerland på Hannover Messe, vilket ger ökat fokus och en unik chans att visa upp svensk industrins styrkor.
– Vi är duktiga på att ta fram innovationer och ta dem till marknaden, t.ex. via start-up-bolag.  Entreprenörerna och de högteknologiska företagen ­– som kanske inte driver industrin idag men som kommer att göra det i framtiden – den typen av företag vill jag se representera Sverige 2019, menar Stefan Gustavsson Ledell. 

Publicerad
2018-05-14