Ny matchmaking för smart digitalisering

Etablerade leverantörer med framtidssikte matchas med skarpa startups inom digitalisering – i nya matchmakingen Ignite Elmia på Elmia Subcontractor.

En av mässans mest värdeskapande nyheter 2018 är den nya matchmakingen Ignite Elmia. I samarbete med Ignite Sweden handplockas smarta startups och matchas mot underleverantörernas önskemål.

– Med Ignite Elmia får etablerade leverantörer en möjlighet att upptäcka innovativa startups och vilka möjligheter det kan ge, tex inom digitalisering, säger Stina Lantz, Program Manager Ignite Sweden.

Värdefull expertis
Ignite Sweden är ett nationellt program med syfte att öka samarbete mellan små innovativa startup-bolag och större etablerade bolag i Sverige. Hittills har organisationen anlitats av jättar som ABB, Volvo, Alfa Laval och Eon för att hitta startups med expertis inom digitalisering. Nu vill man ge deras leverantörer samma chans.

– För en underleverantör innebär digitaliseringen så klart en större utmaning, samtidigt tror vi att när ett mindre men väletablerat och välmående företag ser fördelarna i detta, då kommer de att kunna röra sig väldigt mycket snabbare med implementeringar, säger Stina Lantz.

Unik innovationshöjd
Hon förklarar att den innovationshöjd som startups kan erbjuda inte ens finns internt hos de riktigt stora företagen.

– Startup-bolagen har unika teknologier som de har forskat fram under många år. Samtidigt har de jättemycket att lära av etablerade bolag, som hur man säljer, hittar nya kundkanaler, sätter upp en bra support etc. Det blir en win-win.

Kostnadsfri matchmaking
Att öka digitaliseringen hos leverantörerna är en nyckel till en stark framtida svensk industri. Därför går Elmia Subcontractor och Ignite Sweden in som sponsorer av Ignite Elmia och erbjuder gratis medverkan till alla aktörer.  

– Det finns ett enormt sug från marknadens allra största bolag, vilket vittnar om hur viktigt det är även för underleverantörerna att hänga med i den här utvecklingen. Vi hoppas att många tar chansen och deltar, säger Karla Eklund, projektledare Elmia Subcontractor.  

Är du intresserad? Ta kontakt med Stina Lantz:
stina@thingstockholm.com eller telefon 073-532 38 80

Mer information om Ignite Elmia hittar du här

Publicerad
2018-08-30
Bilder