Dreisen – en verkstad med världskompetens

När fogen behöver vara starkare än hela konstruktionen, då är lödningsexperten Dreisen en säker partner. De har kunder som bl.a. Danska Försvarsministeriet, ABB och Husqvarna, och är en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer 2018.

I en mindre verkstad mitt på ett industriområde i Linköping finns en av Sveriges skarpaste experter på lödning. Vd Mia Gyllenhammar har jobbat i bolaget i 15 år och har tillsammans med sina 8 medarbetare tagit steget från en ”vanlig” legoleverantör till att bli en expert i absolut världsklass.
– Vi har alla de vanligaste lödmetoderna i huset och jobbar med många olika branscher. Därför kan vi se lösningar som kunden ofta inte har tänkt på, berättar Mia Gyllenhammar.

Mia anlitas ofta som konsult för att leda stora företag i deras lödprocesser, med haveriutredningar, kvalitetsförbättringsarbete etc.
– Vi som är små måste leva på vår flexibilitet. Vi kan inte alltid konkurrera med pris, utan får i stället bli en flexibel partner med kunskap, säger hon, men berättar ändå ett exempel där de vunnit racet i både pris och kunskap.
– Danska Försvarsministeriet var missnöjda med tiden det tog att få sina helikopterturbiner reparerade hos ett välrenommerat storbolag, 14–18 månader. Då fick vi ta över. Vi lyckades reparera och leverera de fyra turbinerna på fem dagar och besparade Försvarsministeriet 15 miljoner kronor på ett år.

På Elmia Subcontractor 2018 ställer Dreisen ut i Sinf:s samlingsmonter.
– Vi har fått många fina kontakter på mässan och 2017 fick vi möjlighet att vakuumlöda verktyg till en ny kund. Det ska bli spännande att se vad Subcontractor 2018 kan ge, tycker Mia Gyllenhammar.

Bildtext: – Komponenterna som vi löder ska ofta tåla mycket tuffa miljöer. Då måste fogen vara starkare och tätare än materialen vi sammanfogar, berättar Mia Gyllenhammar, vd Dreisen, och visar en tryckgivare som ska sitta i världens största lastfartyg.

Publicerad
2018-05-14