CENTA visar tre nyheter på Elmia Subcontractor

CENTA Transmission Sweden AB vänder sig till fyra huvudsakliga branscher: industri, marin, energi och järnväg. Företaget är mycket breda inom flexibla kopplingar, kompletta transmissionslösningar och drivlinor.

– Vi har i dag ett 25-tal serier utav kopplingar i olika variationer. Antalet modeller vi kan erbjuda är ofantligt, säger Krister Ryttberg, försäljningsingenjör på CENTA.

Här är de senaste nyheterna inom det breda sortiment av kopplingar som CENTA erbjuder.

CENTA är tillverkare och leverantörer av flexibla torsionselastiska kopplingar och drivaxlar. Axlarna är upp till 25 meter och tillverkas i stål eller kolfiberkomposit. Produkterna är centrala inom väldigt många branscher.

– Så fort det sitter en förbränningsmotor i en applikation kommer vi in på vårt område. Det är där vår huvudsakliga verksamhet finns. förklarar Krister Ryttberg.

Kopplingarna har i uppgift att knyta ihop två enheter och överföra ett vridmoment. Exempelvis vid framdrivning av en entreprenadmaskin eller ett fartyg och ska också klara av rörelser, vibrationer och avvikelser emellan enheterna.

– Det finns axiella, parallella och vinkelmässiga avvikelser, men så har vi också en fjärde bit, torsionssvängningar, och den delen är vi extra specialiserade på, uppger Krister Ryttberg.

När drivenheten, exempelvis en förbränningsmotor, inte har en konstant vinkelhastighet krävs det någon form av torsionselastisk koppling för att säkerställa hela drivlinans funktion.

Hela produktprogrammet presenteras under Elmia Subcontractor. Däribland de tre senaste tillskotten. CENTAFLEX-KF är avsedd för dieseldrivna hydraulpumpar. En modern och prisvärd koppling som är temperaturbeständig upp till 120 grader för exempelvis truckar, skogsmaskiner och bygg- och anläggningsmaskiner. CENTAX-K är också ämnad för dieseldriven hydrostatdrift, och tack vare sin flexibilitet även för kompressorer och pumpar. CENTAFLEX-BL, slutligen, är en extremt kraftig koppling som klarar vridmoment upp till 176 000 Nm. En tungviktare passande för valsverk, kvarnar, vattenkraftverk och stenkrossar.

– Vi känner att vi har en bra bredd. Det är därför vi väljer att ta det här steget och ställer ut för första gången på Elmia Subcontractor, säger Krister Ryttberg.

Publicerad
2016-10-24
Bilder
Här är de senaste nyheterna inom det breda sortiment av kopplingar som CENTA erbjuder.
Här är de senaste nyheterna inom det breda sortiment av kopplingar som CENTA erbjuder.