Keramiska pumphjul, mixerblad och glidlager i storlekar upp till 2 meter i diameter för omrörare och malningssystem

KYOCERA Fineceramics Nordics AB erbjuder High-Tech lösningar tillverkade av högpresterande keramiska material för maskin- och anläggningsteknik - från prototypstadiet till serietillverkning.

Header_Milling.png

Kyocera’s keramiska komponenter bidrar till ökning av möjliga användningsområden och prestanda för sina kunders system - antingen i en etablerad applikation eller i nya applikationer. På grund av sina överlägsna materialegenskaper används de högpresterande keramerna inom många olika användningsområden och industrier.

En stor fördel med keramer är att syror, alkalier och höga temperaturer inte utgör några problem för de keramiska komponenterna. När metaller och plaster inte räcker till, faller valet ofta på Kyocera’s högpresterande keramer som imponerar med sin oöverträffade slitstyrka, dimensionsstabilitet och låga vikt.

Genom noggranna och kontinuerliga kontroller längs hela värdekedjan garanterar KYOCERA Fineceramics’ keramiska produkter och lösningar av bästa kvalitet för maskin- och anläggningsteknik.

KYOCERA Fineceramics erbjuder utveckling och tillverkning av tekniska keramiska produkter för omrörare, blandnings- och malningssystem samt kompletta anläggningar:

►Keramiska glidlager, tätningsringar, mixerhjul och mixerblad (upp till 2 meter i diameter!) för omrörare

►En solid keramisk materialstruktur, med 10 - 20 gånger längre livstid i abrasiva och erosiva miljöer jämfört med stål eller andra metallegeringar

►En konstant och stabil mekanisk hållfasthet även vid mycket höga temperaturer tillsammans med en extremt god korrosionsbeständighet och ythårdhet

►Kyocera’s högrena keramiska material är certifierade enligt FDA och USP class VI och lämpar sig därmed utmärkt för användning inom medicin- och livsmedelsindustrin

►De keramiska materialen beter sig utmärkt i kemisk miljö på grund av sin höga korrosionsbeständighet

KYOCERA Fineceramics’ högpresterande keramiska produkter för omrörare och malnings-/krossanläggningar är lämpliga för låg- och högviskösa vätskor såväl som för torra produkter. Vi erbjuder kundanpassade produkter i kiselnitrid, kiselkarbid, zirkoniumoxid och aluminiumoxid.

För mer information kontakta:

KYOCERA Fineceramics Nordics AB                                                  

Stormbyvägen 6,                                                             

SE-163 55 Spånga                                                          

Telefon: +46 (0)8 44 66 910                                             

E-mail: info@kyocera-solutions.se                                   

www.kyocera-solutions.se