15 - 17 nov 2022
-insamling av data

Koppla upp dina maskiner för att optimera produktionen och underlätta underhåll.
Framtiden är att komplettera produktförsäljningen med att leverera tjänster som skapar nya värden för kunden och nya intäkter.

Med basen i Tranås har Strömsholmen under många år varit en världsledande leverantör av gasfjädrar och gashydrauliska system. Baserat på CombiQs elektronik för insamling av data samt molntjänst har Strömsholmen utvecklat ett helt nytt erbjudande, Toolmind. 

Genom Toolmind kan Strömsholmen digitalt kommunicera med sina produkter även efter att de är sålda. Med hjälp av den information Toolmind samlar in kan Strömsholmen erbjuda sina kunder nya tjänster som till exempel att effektivisera underhåll och minimera driftstörningar i sin produktion, lokalisera verktyg och hjälpa till i felsökning. 

Toolmind ger också Strömsholmen en möjlighet att förflytta sig i värdekedjan. Från att ”bara” sälja till de som bygger verktygen som sedan används för att till exempel pressa plåtar kan nu Strömsholmen skapa en relation med de som faktiskt använder deras produkter. Genom att utveckla den relationen skapas nya  konkurrensfördelar och insikter om marknaden som stärker Strömsholmens marknadsledande position.

Toolmind baseras på CombiQs Internet of Thingslösning för industrin. Smarta sensorer samlar in data som skickas till en molntjänst där du kan logga in och få information om aktuell status på en maskin, diagram och rapporter mm för att underlätta produktion och underhåll. 

Lideco är återförsäljare av Toolmind i Sverige. De finns i monter D02:36, där systemet kommer demonstreras.

Läs mer om CombiQ här.

vi får maskiner att prata.png

svart låda.png

joakim.jpg