10 - 13 nov 2020

Het lansering på mässgolvet

Het lansering på mässgolvet
Ett nytt system för produktionsuppföljning gav många leads för startup-bolaget som valde att lansera sin lösning FP Analyzer på årets Elmia Subcontractor.

– Vi pratade med många under mässan och fick en hel hög med leads, så det är mycket troligt att vi försöker ställa ut igen, säger en nöjd Carl-Magnus Täng, vd och delägare i nystartade Flow Process Sweden AB.

En liten monter i mässområdets ytterkant kanske inte lockar flest spontana förbipasserande, men proaktivt arbete inför mässan gav utdelning.

– Vi kollade vilka utställare som kunde tänkas ha nytta av vårt system, besökte dem i deras monter och bjöd in dem till oss, berättar Carl-Magnus.

Affärsidén handlar om något som ligger allt högre upp på agendan inom tillverkande industri – systematiskt förbättringsarbete i form av produktionsuppföljning. Fem goda vänner har utvecklat idén som formades för 2,5 år sedan och som nu lanserades på årets Elmia Subcontractor: en molnbaserad lösning för att hjälpa tillverkande industrier att hålla koll på förlusterna i produktionen och minimera dem, utan att behöva fastna i en uppsjö av data i Excel-filer. Verktyget heter FP Analyzer.

– Vi har alla en bakgrund inom produktionsteknik och underhåll och har suttit på andra sidan med behov av att analysera stopp. De flesta alternativ är både dyra och komplicerade och ger inte de data du vill ha. Vi visste vad vi ville få ut, och därför skapade vi FP Analyzer, säger Carl-Magnus Täng.

Lösningen är speciellt skapad för små och medelstora företag som vill komma igång med ett systematiskt förbättringsarbete.

– Det visar sig att vi tänkt helt rätt, eftersom SME-företag sällan har tid och råd att jobba med förbättringsarbete, men med FP Analyzer är tröskeln låg för att komma igång. Du kan i princip starta upp systemet på en dag, säger Carl-Magnus.

Vi ses igen på Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020!

 

Läs mer om FP Analyzer här.