Nytt från Elmia Subcontractor

PO Svedlund, Fd. Inköpsdirektör och vd Scania Latin Americas

Hur blir affären lyckad för både leverantören och OEM-företaget?

Den knäckfrågan ska en av branschens tungviktare, Scanias förre inköpsdirektör, PO Svedlund, ge svar på under Elmia Subcontractor.

11 september 2019 Läs mer
BE Group monter

De är verksamma i sex länder och har Sverige som främsta marknad. Stålleverantören BE Group ser Elmia Subcontractor som en viktig plats för kundmöten.

09 september 2019 Läs mer
Leax monter under tidigare Elmia Subcontractor

Söker du leverantör? Eller företag att leverera till? Då är Subcontractor Connect rätt arena för dig.

– I stället för att slå i en mässguide har Elmia bäddat för nya affärer, mitt på mässgolvet, säger Lars Gustafsson, Senior Commodity Manager på Leax Group.

04 september 2019 Läs mer

SKF är en av de riktigt stabila grundpelarna i svensk industri. Världsledande inom rullningslager sedan över hundra år, men också ett bolag som satsar stort på digitalisering och ny teknik. I år, utvalda ambassadörer för Elmia Subcontractor.

30 augusti 2019 Läs mer
Sten Forsberg

Volkswagen-gruppen står inför sin största satsning hittills när koncernen ställer om till att enbart erbjuda elbilar.

—Vi går in i en väldigt spännande tid, säger Sten Forsberg som är chef för VW Personbilar i Sverige och kommer till Elmia Subcontractor för att berätta om det omvälvande beslutet och vad det kommer att innebära i produktionen.

26 augusti 2019 Läs mer
Alexander Dymer

De är en av Europas ledande leverantörer av elektronikkomponenter. Nu kommer Rutronik till Elmia Subcontractor för första gången, laddade för att hjälpa nya kunder till smarta lösningar inom IoT.

08 augusti 2019 Läs mer

Bredden av besökare är viktig för addema, som väljer att ställa ut på Elmia Subcontractor för fjärde året i rad.

– Mixen i våra kundmöten är både rolig och bra, säger Samuel Löfstrand, delägare addema.

 

27 juni 2019 Läs mer

Fordonsbranschens blixtsnabba utveckling kan bli ett stort bekymmer för många leverantörer. Eller inte!

Spelas korten rätt har de svenska leverantörerna till fordonsbranschen alla möjligheter att bli vinnare, säger Peter Bryntesson, senior rådgivare på branschorganisationen FKG, Fordonskomponentgruppen. 

26 juni 2019 Läs mer

I november 2018 öppnade 21-årige Linköpingsstudenten Edvin Johansson sin första obemannade matbutik på landsbygden.

 

 

25 juni 2019 Läs mer

– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och ambassadör för Elmia Subcontractor 2019.    

13 juni 2019 Läs mer

Beds by Scapa, en av Nordens största sängtillverkare, genomför ett omfattande förbättringsarbete där digitalisering är en viktig del av visionen att skapa ett drömföretag år 2025. En av deras stora utmaningar har varit att hitta digitala verktyg som på allvar skapar tydlig nytta inom de prioriterade områdena – produktion, miljöarbete och personalutveckling. 

12 juni 2019 Läs mer

De rekryterar via gameing, gör stora satsningar på innovation och säger inte sällan nej till kunden. Elmia Subcontractors ambassadör 2019, Gnosjö Automatsvarvning, tar ledningen mot industrins framtid.

29 maj 2019 Läs mer

Allt fler företag inom den svenska industrin hittar smarta sätt att jobba med IoT. Man kommer långt med en enkel lösning och engagemang från medarbetarna, anser Magnus Mörstam, IoT-expert och vd Intelliger.

22 maj 2019 Läs mer
Helena Åhs, Gabriella Banehag

Om knappt sex månader är det dags för nästa Elmia Subcontractor.

Planeringen av mässans innehåll och program är i full gång och 80 procent av ytan är redan bokad. Med vår fyra mässhallar stora leverantörsutställning, inspirationsarenor, scenprogram och matchmaking tar vi ett helhetsgrepp om såväl dagsläget som framtiden.

14 maj 2019 Läs mer
Anna Johansson, Marketing Manager Nordic Region at Altair

Simuleringsdriven produktutveckling ger helt nya möjligheter till innovation – inom alla branscher. Det menar Altair, ny utställare på Elmia Subcontractor i höst.

Uppseendeväckande aktiviteter i montern och satsningar i sociala medier – att skapa dialog är målet för Future Group som just nu förbereder sig för årets Elmia Subcontractor.

29 april 2019 Läs mer

Spring Systems i Torsås förädlar tråd med fordonsindustrin som bas.

Besöket av ett designföretag i mässmontern öppnade dörren för en ny affärskontakt i ett nytt segment.

16 april 2019 Läs mer
Underleverantörsbarometern Q4 – 2018

För tre månader sedan spådde svenska underleverantörer att lågkonjunkturen skulle komma inom kort. Idag är tonen en något annan. Antalet företag som tror att högkonjunkturen håller i sig ett tag till har tredubblats – och andelen företag som avser att öka personalstyrkan har ökat markant. 

- Vi noterar att underleverantörerna just nu skjuter farhågorna framför sig. Låt oss kalla det en dold optimism, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

07 februari 2019 Läs mer

I en värld i stor förändring hittar industrin nya vägar genom innovation och starka samarbeten. Som Sveriges största industrievent har Elmia Subcontractor i år, mer än någonsin, stått värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt. 

20 november 2018 Läs mer
Nykomlingar på mässan. Mobile Integrator är en oberoende systemintegratör och leverantör av elektronik för fordon och mobila maskiner. Tv Kjell Wester, th Ulf Liljeqvist.

Med ett växande IoT-fokus på Elmia Subcontractor har även en helt ny utställargrupp tillkommit. Mobile Integrator är en av de nya underleverantörerna inom IoT, med fokus på små och medelstora företag.

16 november 2018 Läs mer
Materialgurun Dr Sascha Peters från Haute Innovation, Berlin, medverkar på Elmia InnoDex för sjätte året i rad.

Stövlar av majs, möbler av popcorn och tyg av trä. Årets upplaga av InnoDex bjuder på hela 90 innovationer från 12 olika länder.  

16 november 2018 Läs mer

Svenska start-ups är bra på att skaffa riskkapital men inte lika bra på att göra affärer. Samtidigt som svensk tillverkningsindustri behöver bli mer innovativ. Lösningen? En match-making mellan start-ups och leverantörer – Ignite Elmia.

 

16 november 2018 Läs mer

Ordrar i princip varje år. Viktig kundvård. Och inte minst en väldigt trevlig mässa. Det är inte så konstigt att skånska Cepa återvänder till Elmia Subcontractor år efter år.

16 november 2018 Läs mer

En stark tro på tillväxt i framtiden – men en utmaning att hitta kompetent arbetskraft. Så kan senaste Industrial Trend Monitor sammanfattas. Resultatet redovisades under AutomaTHINKs scenpunkt ”Vad krävs för att Sverige ska vara ett attraktivt produktionsland?” på Elmia Subcontractor.

15 november 2018 Läs mer

Mönster och framtid. Inte helt enkelt att tyda eller förutspå – för en människa. Men för start up-företaget Ekkono är det vardag. Företaget gör maskiner smartare så att de kan ta beslut i realtid – utan analys i molnet.

15 november 2018 Läs mer
En av mässans tre ambassadörer

15 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor 2018

14 november 2018 Läs mer

Svenska underleverantörer förbereder sig för en konjunkturnedgång. Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2018. På bara ett år har antalet företag som avser att öka personalstyrkan minskat med cirka hälften.
 - Jag tror inte att vi kan bortse från det faktum att det råder en viss skepsis inför framtiden. Tron att det skulle gå lika bra 2019 som föregående år är inte stor, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

Visionen är att bli världens snabbaste tillverkare av plastkomponenter. Nya ägare och flera strategiska förvärv inom koncernen ger Prototal en ny profil.

14 november 2018 Läs mer

Det är andra året i rad för Subcontractors IoT Arena – och intresset växer.

IoT-lösningar inom industrin är framtiden.

– Vi måste börja samverka, nätverka och lära av varandra.

14 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor

14 november 2018 Läs mer
Bildtext: Från vänster, Bengt Spjuth, moderator, Carola Öberg, Anders Elfwing och Lena Miranda.

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs. Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

13 november 2018 Läs mer
Linda Fransson framför gänget i Innovation Race.

40 specialister. 32 timmar. Ett okänt antal idéer på förhand. Det är vad Innovation Race på Elmia Subcontractor handlar om. Tanken är att presentera idéerna på mässan nästa år.

 

Björn Meschenmoser, till vänster, tillsammans med Max Sundvall från Enterprise Europe Network.

Subcontractor Connect är arenan för möten mellan inköpare och leverantörer från hela Europa. I år är 30 inköpare anmälda, varav tolv från internationella företag. Ett av dem är sajten Sherlock Who som närmast kan jämföras som ett Google för leverantörer.

C.H. Nadiger, i mitten, tillsammans med utställare från den indiska samlingsmontern.

Hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Så säljer 35 indiska företagen på Elmia Subcontractor in sig på den svenska marknaden. Komponenter till fordon, automation och elektronik är tre stora exportområden.

BASF:s funktionella lack - mer än bara ytaaktiv

Sänkt innertemperatur med upp till 20 grader och säker spårning i radar och nära infraröda systemen. I framtidens bil sträcker sig lackens egenskaper långt utanför det enbart estetiska.

Schweiziska Bcomps unika linfiberkomposit lockar både bil- och rymdindustrin. Den kan ersätta kolfiber med liknande egenskaper, men är mer kostnadseffektiv, säkrare och återvinningsbar. Electric GT:s Tesla P100D racingbil har en exteriör helt i Bcomps material ampliTex och powerRibs. Bilens bakvinge visas på Subcontractor InnoDex.

08 november 2018 Läs mer

Skumplasten finns överallt – och får en allt viktigare roll i tekniska applikationer. Recticel skapar lösningar för allt ifrån medicinteknik till rymdraketer.

 

06 november 2018 Läs mer

Digitalisering och uppkopplade produkter. IoT är idag ett av de mest centrala ämnena på industrins dagordning, något som varje företag behöver ta till sig för att stå starkt i framtiden. Subcontractor IoT Arena visar framgångsrika exempel på hur man kan göra.

05 november 2018 Läs mer

Världens största partikelfysiklaboratorium Cern kommer till Elmia Subcontractor. Ja, inte själva laboratoriet i sig utan fyra inköpare med siktet inställt på svenska leverantörer med spetskompetens. Cern medverkar både i scenprogrammet och i matchmakingen på Connect.

01 november 2018 Läs mer

Kommande megatrender. Snabb utveckling av nya, disruptiva tekniker. En världsmarknad i förändring. Elmia Subcontractor duckar inte inför det faktum att det inte längre är ”business as usual”. Sveriges största industrievent tar ett helhetsgrepp om såväl dagsläget och framtiden, på inspirationsarenor, i scenprogram, i matchmaking och med en fyra mässhallar stor leverantörsutställning.      

01 november 2018 Läs mer

Nya tekniker innebär nya förväntningar från kunderna. Nu gäller det för leverantörerna att sikta framåt och möta kundernas krav på utveckling och nytänk.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilken nytta kan industrin dra av den växande gamingkulturen, där avancerade dataspel engagerar tusentals ungdomar?

Under Elmia Subcontractor 2018 närmar vi oss succéeventet Dreamhack för att hitta nya vägar till produktutveckling och framtidens kompetens.

29 oktober 2018 Läs mer

Kundanpassade helhetslösningar och teknikfokus med hög automationsgrad är framgångskonceptet inom modern plåtbearbetning. Gårö Plåtprodukter vet precis vad det handlar om.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilka funktioner kan bilens transparenta ytor ha, förutom att vara just genomskinliga? Det ville fordonsutvecklaren CEVT och digitaliseringsbyrån Zenta ta reda på. Nu visas deras unika prototyp, med både ljud- och visuella funktioner, på Subcontractor IoT Arena.

29 oktober 2018 Läs mer

När det kommer till säkra, bekväma och enklare transporter med autonoma fordon handlar allt om att känna tillit till produkten.  Detta är ett område som bilsäkerhetsföretaget Veoneer lägger all sin kraft på.

– Vi har jättefokus på detta och då inte bara på helt autonoma fordon utan även på system för förarstöd och aktiva säkerhetsprodukter, säger Magnus Nygren, utvecklingsansvarig Veoneer i Europa.

29 oktober 2018 Läs mer

Världens första modulära, hopfällbara hjul; superstabilt high-tech-trä och en 3D-printad bro i metall. I år visas runt hundra innovationer på Subcontractor InnoDex– handplockade egenskaper och möjligheter.

26 oktober 2018 Läs mer

Ökad global konkurrens, bromsad tillväxt och för mycket fokus på inflation. Det är där någonstans som svensk industri ska ta sig vidare in i framtiden. Men hur? Välkommen till en visionär debatt med fyra ytterst namnkunniga gäster som ger sina perspektiv på kommande utmaningar.

26 oktober 2018 Läs mer

Från aluminiumbearbetning till stål och plast – ett 30-tal producerande bolag ingår i den familjeägda Welandkoncernen. Nu tar man ett gemensamt grepp och vässar ansiktet utåt i ny stor monter på Elmia Subcontractor.

26 oktober 2018 Läs mer

En uppkopplad skruv som förmedlar kritiska mätdata – eller en pillerkamera för endoskopisk undersökning. Lösningarna är både smarta och kreativa. ShortLink skapar nya möjligheter med trådlös elektronik.

26 oktober 2018 Läs mer

Börja där du står och bygg vidare på det du har. Med den filosofin har AI-experten Inovia gjort Saxnäs vattenkraftverk effektivt och lönsamt, genom att koppla upp gammal men välfungerande teknik.    

26 oktober 2018 Läs mer

Fordonsindustrin står inför en ny tidsålder. Ambitioner som självkörande fordon, elektrifiering, nya affärsmodeller, ökad digitalisering och artificiell intelligens innebär att kraven på utveckling och nytänk inom den egna verksamheten är skyhög för bilindustrins underleverantörer.

– För oss handlar det om ett närmare samarbete med leverantörerna, att bli mer effektiva och skapa nya innovativa lösningar och produkter, säger Magnus Leiner, Vice President, Global Procurement Software & Electronic, Volvo Cars. Vår ambition på Volvo är att genom digitalisering och ny teknik kunna erbjuda våra kunder en hel extra vecka i tid år 2025.

26 oktober 2018 Läs mer

Hur bygger man muskler som leverantör för att stå stark i framtiden när digitalisering och snabb innovation står på alla kunders kravlista? Genom ekosystem med nära samarbeten över gränserna, om du frågar ABB vars tillväxthubb SynerLeap växer stadigt.

23 oktober 2018 Läs mer

AI, VR, AR, AM, Deep learning. Det startas alltfler bolag inom de nya teknikerna. Snabba startups som i samarbete med industrin kan trygga utveckling, hållbarhet och konkurrenskraft. På mässan möter du dem på Pop-up Expo.

16 oktober 2018 Läs mer

 

"Nya digitala teknologier gör inte bara att industrier, branscher och samhällen byter skepnad. De banar också väg för nya affärsmodeller där produkter, processer och tjänster vävs samman till lösningar som skapar nya värden för kunden." 

11 oktober 2018 Läs mer

Flyg- och rymdbranschen växer både i Sverige och globalt. Inom de närmaste 20 åren beräknas upp emot 20 000 nya flygplan att byggas världen över och rymdbranschen växer med nya tjänster för kommunikation, positionering, jordobservationer. Detta innebär nya affärsmöjligheter för svenska leverantörer. Men hur blir man leverantör till flyg- och rymdbranschen? Svaren ger Aerospace Cluster Sweden på Elmia Subcontractor.

11 oktober 2018 Läs mer

Husqvarna arbetar ständigt med innovation och utveckling när det handlar om att producera nya produkter. Då är valet av leverantörer oerhört viktigt och termer som kvalitet och tillit blir nyckelord i urvalsprocessen.

08 oktober 2018 Läs mer

Nu tas hållbara material och 3D-printning in i fordonstillverkarnas produktionskedjor på riktigt. Ett skifte som bara har börjat, menar tyske innovationsgurun dr Sascha Peters. 

05 oktober 2018 Läs mer

Pålitliga och snabba med hög kvalitet. Svenska leverantörer står sig bra hos de europeiska inköparna, som hittar vad de söker i matchade affärsmöten på Subcontractor Connect. Det menar Atis Bogdans, inköpschef på lettiska Ceram Optec som hittade tre nya leverantörer på Elmia Subcontractor 2017.

01 oktober 2018 Läs mer

Att bredda sin kundbas och utforska internationella marknader är en evigt aktuell fråga för svenska leverantörer. Men att navigera nya marknader kan dock visa sig både utmanande och tidskrävande. Genom kvalificerade konsulter på plattformen Sweden on the Go tillhandahåller Chamber Trade Sweden expertis till företag som vill expandera internationellt.

01 oktober 2018 Läs mer

Säkerhetsklassade detaljer till tung fordonsindustri ställer krav på tillverkaren. Fundo Components satsar på högteknologiska lösningar för att leverera komplext gjutet aluminiumgods till krävande applikationer.

01 oktober 2018 Läs mer

Få effektiv marknadsföring på branschens största arena och ett tillskott i expanderingskassan på upp till 250 000 kr. Elmia Subcontractors pitch-tävling är en gyllene chans för ditt företags utveckling!

01 oktober 2018 Läs mer

Bättre koll och snabbare service. Mervärde för kunden möjliggjort av IoT-lösningar i Orwaks uppkopplade maskiner för avfallshantering. Ett bra exempel på nyttan och konkurrenskraften i IoT som visades på Elmia Subcontrctors IoT Arena 2017. Hur har det gått sen dess?

13 september 2018 Läs mer

Subcontractor IoT Arena är tillbaka på mässgolvet med nya, spännande IoT-case att inspireras av. Förra årets succé utvecklas och växer i storlek, med målet att ge tillverkande företag konkreta idéer kring digitalisering av sina produkter för en smartare framtid.

13 september 2018 Läs mer

Med global konkurrens och teknikutveckling som rusar på är relationen mellan kund och leverantör allt viktigare. Inom t.ex. fordonsindustrin skapas redan idag så mycket som upp till 75% av förädlingsvärdet hos leverantören. Som leverantör gäller det att kunna erbjuda sin kund mervärde i lösningarna som levereras – men även vara ett smart val genom att erbjuda teknikhöjd, innovation, utveckling och flexibilitet. Vi kan kalla det att vara en Smart Supplier, ett epitet som passar på många av Elmia Subcontractors utställare. Så här berättar årets ambassadörer om vad som gör dem till Smart Suppliers.

13 september 2018 Läs mer

Etablerade leverantörer med framtidssikte matchas med skarpa startups inom digitalisering – i nya matchmakingen Ignite Elmia på Elmia Subcontractor.

30 augusti 2018 Läs mer

Status i realtid, intelligent infotainment och ökat stöldskydd. Det är bara några av tjänsterna i ett uppkopplat fordon. I en framtid där färre bilar lär tillverkas är det här som fordonstillverkarna kommer att tjäna sina pengar.

30 augusti 2018 Läs mer
Stål laddat med digital information är ett första steg mot helt uppkopplade material.

SSAB SmartSteel 1.0 är stål laddat med digital information. All materialinfo som kunden behöver kan scannas med mobilen och visas i en app.
– Det blir transparent och tydligt för alla led i produktionskedjan. Ett första steg mot helt uppkopplade material, säger Lasse Bengtsson, Marketing Manager på SSAB.

29 augusti 2018 Läs mer
Michael Lindgren pratade om simulering vid framtagning av nya verktyg och produkter inom rullformning på Elmia Plåt i maj.

Det sparar tid och blir rätt från början. Vinsterna med simulering vid framtagning av nya verktyg är många. Sedan några år tillbaka är det även möjligt att simulera inom rullformning. Det visade Michael Lindgren från Ortic under Plåtforums seminarium på Elmia Plåt i maj.

29 augusti 2018 Läs mer
Einrides T-pod är en självkörande och batteridriven lastbil utan varken hytt eller förarsäte.

Till hösten tar svenska Einride steget ut på allmän väg när lastbilen T-pod installeras hos DB Schenker i Jönköping. Genom att kombinera eldrift med självkörning är ambitionen att förändra transportsystemet i grunden. I lastbilen sitter komponenter från svenska och holländska underleverantörer.

25 juni 2018 Läs mer
Subcontractor Connect är ett ypperligt snabbspår för mindre leverantörer att få komma in och presentera sig för stora bolag, menar Daniel Ström, vd på CombiQ.

För lilla IIoT-utvecklaren CombiQ blev medverkan i Subcontractor Connect och mässans endagsutställning Pop-up Expo 2017 en riktig hit. Bland annat resulterade matchmakingen i en skarp lead med Volvo Bussar.

20 juni 2018 Läs mer

Optimismen är fortsatt stark i svensk leverantörsindustri. 90 procent av de företag som under maj svarat på FKG:s branschbarometer Vägvisaren uppger ökad eller oförändrad omsättning i Sverige. 60 procent av leverantörerna uppger även att omsättningen kommer att öka utomlands.

10 juni 2018 Läs mer
Andreas Ljungberg, vd, och Adam Alfredsson, designer och konstruktör, visar en komponent till en kontorsstol framtagen för Kinnarps – både lättare och billigare att producera än i magnesium.

Inxide är det lilla bolaget som snabbt blivit en av huvudspelarna i en rad utvecklingsprojekt inom fordonsindustrin, tack vare sin unika kompetens inom termoplastkompositer. 2018 är de en av tre ambassadörer för Elmia Subcontractor.

 

01 juni 2018 Läs mer

Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Under fyra mässdagar genomfördes flera nya affärer och de hetaste framtidsfrågorna diskuterades.

22 maj 2018 Läs mer
Underleverantörsbarometern från Svensk Industriförening Sinf

En majoritet av svenska underleverantörer upplever fortfarande en högkonjunktur, men det finns en indikation på att den uppåtgående trenden börjar mattas av. Det visar Underleverantörsbarometern som presenterades av Svensk Industriförening Sinf på Elmia Produktionsmässor i Jönköping.

- Det är en överhettad marknad. Företagen går för fullt och det är svårt att hitta kompetent arbetskraft för att öka ytterligare i samma takt som vi sett de senaste åren, säger Joakim Norlén, VD för Svensk Industriförening Sinf.

18 maj 2018 Läs mer
Björn Florman under föreläsningen ”Framtidens hållbara plaster” på Elmia Polymer.

Framtidens hållbara plaster kommer fortfarande att tillverkas av olja. Vilket leder till ett större ansvar att ta hand om plasten. Svaret är cirkulär ekonomi. Det menar Björn Florman, grundare av Materialbiblioteket, som föreläste på Elmia Polymer.

17 maj 2018 Läs mer
Jeremiah Dutton föreläste på Stora scenen i Lobby Syd under Elmia Polymer.

Resursbrist, ökad urbanisering och växande intresse för delningsekonomi. Allt detta skapar ett behov för en övergång från linjär till cirkulär ekonomi. Men vad innebär det för plastbranschen? Det svaret gav Jeremiah Dutton, grundare av Trifilon, under sin föreläsning på Elmia Polymer.

16 maj 2018 Läs mer

Alla pratar digitalisering men det är en förlegad benämning på dagens utveckling, menar Magnus Melander, grundare av alliansen SMSE och en av landets ledande affärskonsulter inom IoT.
– Det är en digital transformation vi står inför och Sverige är en stormakt på området, det måste alla börja förstå.

14 maj 2018 Läs mer

När fogen behöver vara starkare än hela konstruktionen, då är lödningsexperten Dreisen en säker partner. De har kunder som bl.a. Danska Försvarsministeriet, ABB och Husqvarna, och är en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer 2018.

14 maj 2018 Läs mer

Digitalisering, AI och lättvikt var några genomgående teman på årets industrimässa i Hannover. Elmia var på plats för att spana trender och besöka den svenska samlingsmonter som Elmia Subcontractor arrangerade.

14 maj 2018 Läs mer

Vad ska framtidens bil innehålla? Svaret på den frågan har aldrig varit svårare att besvara än nu.
–  Vi ser ett stort värde i att komma i kontakt med företag som ännu inte är leverantörer till branschen. På Elmia Subcontractor träffade jag ett antal människor som vi kommer att sätta oss med igen. Kanske hittade vi framtidens nya leverantörer, säger Kitty Muffolini, inköpschef på CEVT.

16 april 2018 Läs mer