Nytt från Elmia Subcontractor

Ett nytt system för produktionsuppföljning gav många leads för startup-bolaget som valde att lansera sin lösning FP Analyzer på årets Elmia Subcontractor.

12 december 2019 Läs mer

När kurvorna visar nedåt tar industrin sikte på framtiden. Det är det tydliga intryck som sammanfattar årets Elmia Subcontractor. I fyra dagar har mässan

stått värd för möten och affärer, innovationer i världsklass, fullsatta föredrag och debatter med framtidsfokus.

19 november 2019 Läs mer

Flexibla arbetsplatser och uppdaterade nätverk. Två genvägar för att lyckas på en arbetsmarknad i förändring. Här har du de viktigaste råden för framtiden – oavsett om du ska anställa eller bli anställd.

15 november 2019 Läs mer
Fredrik Falkenström, CEO OEM Motor bjuder till personliga möten under Elmia Subcontractor.

I mer än 15 år har OEM Motor försett svenska maskin- och apparatbyggare med en unik bredd av elmotorlösningar. På Elmia Subcontractor skapar man förutsättningar för nya affärer.

15 november 2019 Läs mer
Fredrik Sidahl, vd FKG

Trycket minskar. Oron ökar. Kurvorna pekar nedåt. Men en vikande högkonjunktur kan också innebära nya insikter och möjligheter.

På Elmia Subcontractor delade experterna med sig av sina bästa tips och råd när konjunkturen sviktar.
– Mitt budskap till industrin nu när det är lite lugnare nu är att ta vara på tiden, säger Fredrik Sidahl, vd på FKG, Fordonskomponentgruppen.

15 november 2019 Läs mer

Innovationstävlingen "Den perfekta cykelpackningen" avgjordes under torsdagen på Elmia Subcontractor. 

Tävlingen arrangerades i projektet Kompetensutveckling via Testbäddar som koordineras av RISE i SIP Metalliska Material.

Målet var att allmänheten skulle komma med förslag på smart materialanvändning för att lösa utmaningen att packa sina tillhörigheter på cykel på ett säkert och miljövänligt sätt som fungerar både för arbetsresor och till träning, med stopp på vägen. 

15 november 2019 Läs mer

Från 1 000 till 70 komponenter. Så dramatiskt blir det när bensinmotorn ersätts med elmotorn. Men samtidigt dyker det upp andra helt nya möjligheter för dagens leverantörer när fordonsflottan ska elektrifieras. Här är listan inom vilka områden det handlar om.

14 november 2019 Läs mer
Elmia Subcontractor var en given plats för oss att lansera GLS Industries, säger vd Jens Petersson (tv) och marknadschef Anders Larsson (th).

En helt ny industrikoncern har tagit klivet ut i rampljuset. GLS Industries siktar på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.
– Tillsammans når vi högre och längre! säger vd Jens Petersson.

14 november 2019 Läs mer

 Kan gjutgods ha känslor? Kan metallaxlar prata med kugghjul och lager? Kan alger och mossa användas för att alstra elektricitet? Det är frågor som dagligen lyfts på kunskaps- och inspirationsarenan Subcontractor InnoDex.

14 november 2019 Läs mer
RIAS ställer ut på Elmia Subcontractor för tredje året i rad. ”Det är en bra mässa som attraherar industrin inom ett område där vi är starka”, säger Erik Jakobsson (tv) och Patrik Olsson (th).

Hittills har över 200 ton uttjänta fiskenät från havet samlats in och återvunnits. Danska plastdistributören RIAS introducerar OceanPlast i sitt sortiment och presenterar nyheten i form av en körplatta i 98 procent plast från havet.

14 november 2019 Läs mer
Marcus Vind, Ulf Steen och Ia Hansson från ET Emballageteknik.

Från A till B utan att produkten skadas. Det låter enkelt. Men bakom en lyckad leverans ligger över 30 års erfarenhet. Fråga bara ET Emballageteknik som har ställt ut på Elmia Subcontractor sedan 1991.

14 november 2019 Läs mer
Per Ericson, Senior Vice President, Business Development på Husqvarna Group samt moderatorn Linda von Essen Sylvén.

Kundens förväntningar ökar. Allt ska vara uppkopplat. Effektiviteten står i fokus. Utmaningar som Husqvarna Group ställs inför varje dag. Och de lär inte minska i framtiden. Så hur möter det globala företaget dessa utmaningar?

13 november 2019 Läs mer
Johan Hellström, Digital Business Developer på Kalmar Global och Sebastian Maghsoudi, IT-konsult på Combitech.

Inspiration, nya kontakter och den senaste tekniken inom digitala lösningar. Det är vad Subcontractor IoT Arena handlar om. Men framförallt är det en arena där du kan få med dig idéer hem för att direkt börja fundera på egna lösningar.

13 november 2019 Läs mer
Cebastian Doepel, Director, Business Development & Compound.

De är störst i Norden på industrislangar och en av Europas ledande experter inom polymerteknik. Nu söker finska Teknikum efter vägar att växa på den svenska marknaden med sina kundanpassade lösningar.

13 november 2019 Läs mer
Syntronic

Tänk avancerad elektronik inom områden som telekom, industri, medtech, automotive och defense. Tänk ett designhus som tar dig hela vägen från idé till färdig produkt och supportar dig genom hela produktionscykeln. Här hittar du Syntronic.

13 november 2019 Läs mer

Volkswagen har påbörjat resan mot att endast tillverka klimatneutrala elbilar. Vad ska svenska leverantörer tänka på för att hänga med på tåget?

– Det är en bra utgångspunkt att det som tillverkas, tillverkas på grön el, säger Sten Forsberg, Director Volkswagen Sverige, som talade på Subcontractor Direct under tisdagen.

12 november 2019 Läs mer
Markus Jonsson, EEN, Anders Tingström, Colmeo, Torvaldur Logi Pétursson, Vaki, Bragi Sigurkarlsson, Vaki.

Över 200 bokade möten. Fler än 110 deltagare. Och sammanlagt 21 länder. På matchmakingen Subcontractor Connect hittar leverantörer och inköpare varandra för att inleda nya affärer.
– Det är en bra arena för ett första möte som jag absolut kan rekommendera, säger Anders Tingström, vd på Colmeo.

12 november 2019 Läs mer
Cornelia F Sundberg, vd Kyocera Fineceramics Nordics ser Elmia Subcontractor som den viktigaste mässan i Norden

De är tillbaka på Elmia Subcontractor – under nytt namn. Med nya ägare och breddat utbud i produktportföljen kliver KYOCERA Fineceramics Nordics AB upp som ledande aktör på den nordiska marknaden.

12 november 2019 Läs mer
Per Ekholm, vd Proton Finishing

Med ett nytt digitaliserat logistiksystem vill Proton Finishing bana vägen för ännu säkrare leveranser och snabbare besked om status på order. Nyheten presenteras på Elmia Subcontractor.

12 november 2019 Läs mer

Det krävs nya artiklar för att tillverka framtidens fordon. På Elmia Subcontractor visas de live för första gången. Men redan nu ger Peter Bryntesson på FKG en hint om vilka de är.

– Mycket är kopplat till energilagring. När förbränningsmotorn försvinner ger det möjlighet att skapa nya funktioner i det utrymmet, säger Peter Bryntesson, senior projektledare och rådgivare, Fordonskomponentgruppen, FKG.

07 november 2019 Läs mer

Kommande megatrender. Snabb utveckling av nya tekniker. En världsmarknad i förändring. Som Skandinaviens största industrievent tar Elmia Subcontractor taktpinnen mot en stark framtid. Välkommen att möta industrin och dess framtid! 

 

 

30 oktober 2019 Läs mer
Under Elmia Subcontractor arrangerar TRR en debatt som kommer att utgå från TRRs rapport

Hur ser framtidens arbetsliv ut? Det säkraste svaret på frågan är ”annorlunda”. Dagens trender går mot hållbarhet, flexibilitet och automatisering. Men var vi ens kommer att befinna oss om elva år är svårt att sia om. 

30 oktober 2019 Läs mer

Fordonsindustrin har mängder av underleverantörer som man kanske aldrig ägnar en tanke åt.

Sedan 2016 har vi levererat många miljoner karosspluggar av miljögummi till Volvo Cars, säger Jan Bäckström, försäljningschef på AnVa Polytech och paneldeltagare på Elmia Subcontractor.

29 oktober 2019 Läs mer

Den ger överblick av prestanda, sänder data i realtid och upptäcker fel – redan innan de dyker upp. SKF:s nya sensorlager för lastmätning visas för första gången i Sverige på Elmia Subcontractors IoT Arena.

21 oktober 2019 Läs mer
Volvo bussar

När Volvo Bussar jagar nya samarbeten och leverantörer är det inte storleken som väger tyngst.

– Vi tittar mer på innovationskraft. Vi är själva ganska små och har inte möjlighet att vara bäst på allt. Därför vill vi alliera oss med företag som är med och driver utvecklingen, säger Thomas Nylund, global inköpschef för Volvo Bussar, som är med på Elmia Subcontractors scen onsdagen den 13 november.

23 oktober 2019 Läs mer
ChainTraced

Har du koll på produktcertifikaten i din leverantörskedja? På Elmia Subcontractors Pop-up Expo kommer ChainTraced AB att leverera smarta digitaliseringslösningar till kvalitets- och inköpschefer.

16 oktober 2019 Läs mer

När lutar vi oss tillbaka, släpper ratten och låter fordonet sköta körningen fullt ut? Farten på utvecklingen har aldrig varit högre än nu, bekräftar Jennie Hammer Viskari, Managing Director på Veoneer, som utvecklar och producerar bilsäkerhetselektronik.

– En rimlig gissning är att vi år 2030 har ett fåtal självkörande bilar på gatorna, säger Jennie, som kommer till scenen på Elmia Subcontractor för att ge oss senaste nytt om autonoma fordon tillsammans med Edvard Brink på nätoperatören Ericsson och Patrik Björler på Volvo Cars.

16 oktober 2019 Läs mer

En utställning som ska ge inspiration och kontakter. IoT Arena på Elmia Subcontractor öppnar upp många nya affärsmöjligheter.

– Alla kan lära av varandra när det kommer till digitalisering, Magnus Mörstam, samordnare för Subcontractor IoT Arena.

15 oktober 2019 Läs mer
Niclas Forsström, vd Fristad Plast

Den kanske hetaste frågan för plastindustrin just nu är hållbara material. Fristad Plast gläds över att marknaden äntligen är mogen. Nu gäller det att också materialtillverkarna ställer om.

09 oktober 2019 Läs mer
Mattias Andersson, marknadsansvarig Weland

En mässa ger viktiga tillfällen till kompetensutveckling och det vill Welandkoncernen ta till vara.

– Vi plockar in de främsta experterna till ett föreläsningsprogram på egen scen i vår monter, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig Weland.

14 oktober 2019 Läs mer

Airbagcykelhjälmen som löses ut från en nackkrage på 0,1 sekunder ger ett överlägset skydd mot huvudskador. Nu kommer tredje generationens Hövding – utrustad med tråddetalj och bladfjäder från Lesjöfors.

07 oktober 2019 Läs mer
Tillverkningsindustrins ambassadörer

I dagens konkurrensutsatta läge är det en stor fördel att ha smarta leverantörer, som kan erbjuda något mer än ”bara” den vara eller tjänst som står i bolagsnamnet. Vi kallar dem Smart Suppliers, ett epitet som passar på många av mässans utställare. Så här berättar årets ambassadörer om vad som gör dem till Smart Suppliers.

04 oktober 2019 Läs mer
VW

Bilbranschen står inför sin största förändring och utmaning genom tiderna. Och Norge har redan tagit täten när det gäller att forma ett mer hållbart samhälle. Nästan hälften av alla nyregistrerade norska bilar under första halvåret 2019 var elbilar.

30 september 2019 Läs mer
Turbinblad

Intresset har aldrig varit större för nya, hållbara material. I höst visas världens första storskaliga 3D-print av levande organismer på Elmia Subcontractor. 

30 september 2019 Läs mer
Christian Hellgren, Regional Manager Sigma Industry South AB.

Kontakter med leverantörer och kunder, möten med innovativa tekniker och nya branscher – Elmia Subcontractor erbjuder ett smörgåsbord av möjligheter för konsulter.

26 september 2019 Läs mer
Hållbarhet i fokus. 98 procent av allt spill som renskärs går via granulator tillbaka in i produktionen. Nu tar Blowtech nästa steg och presenterar fler hållbara nyheter på Elmia Subcontractor. Processtekniker Mikael Nyberg (tv) och platschef Daniel Krusebrant (th).

Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Den gemensamma nämnaren är hållbarhet.

26 september 2019 Läs mer
PO Svedlund, Fd. Inköpsdirektör och vd Scania Latin Americas

Hur blir affären lyckad för både leverantören och OEM-företaget?

Den knäckfrågan ska en av branschens tungviktare, Scanias förre inköpsdirektör, PO Svedlund, ge svar på under Elmia Subcontractor.

11 september 2019 Läs mer
BE Group monter

De är verksamma i sex länder och har Sverige som främsta marknad. Stålleverantören BE Group ser Elmia Subcontractor som en viktig plats för kundmöten.

09 september 2019 Läs mer
Leax monter under tidigare Elmia Subcontractor

Söker du leverantör? Eller företag att leverera till? Då är Subcontractor Connect rätt arena för dig.

– I stället för att slå i en mässguide har Elmia bäddat för nya affärer, mitt på mässgolvet, säger Lars Gustafsson, Senior Commodity Manager på Leax Group.

04 september 2019 Läs mer

SKF är en av de riktigt stabila grundpelarna i svensk industri. Världsledande inom rullningslager sedan över hundra år, men också ett bolag som satsar stort på digitalisering och ny teknik. I år, utvalda ambassadörer för Elmia Subcontractor.

30 augusti 2019 Läs mer
Sten Forsberg

Volkswagen-gruppen står inför sin största satsning hittills när koncernen ställer om till att enbart erbjuda elbilar.

—Vi går in i en väldigt spännande tid, säger Sten Forsberg som är chef för VW Personbilar i Sverige och kommer till Elmia Subcontractor för att berätta om det omvälvande beslutet och vad det kommer att innebära i produktionen.

26 augusti 2019 Läs mer
Alexander Dymer

De är en av Europas ledande leverantörer av elektronikkomponenter. Nu kommer Rutronik till Elmia Subcontractor för första gången, laddade för att hjälpa nya kunder till smarta lösningar inom IoT.

08 augusti 2019 Läs mer

Bredden av besökare är viktig för addema, som väljer att ställa ut på Elmia Subcontractor för fjärde året i rad.

– Mixen i våra kundmöten är både rolig och bra, säger Samuel Löfstrand, delägare addema.

 

27 juni 2019 Läs mer

Fordonsbranschens blixtsnabba utveckling kan bli ett stort bekymmer för många leverantörer. Eller inte!

Spelas korten rätt har de svenska leverantörerna till fordonsbranschen alla möjligheter att bli vinnare, säger Peter Bryntesson, senior rådgivare på branschorganisationen FKG, Fordonskomponentgruppen. 

26 juni 2019 Läs mer

I november 2018 öppnade 21-årige Linköpingsstudenten Edvin Johansson sin första obemannade matbutik på landsbygden.

 

 

25 juni 2019 Läs mer

– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och ambassadör för Elmia Subcontractor 2019.    

13 juni 2019 Läs mer

Beds by Scapa, en av Nordens största sängtillverkare, genomför ett omfattande förbättringsarbete där digitalisering är en viktig del av visionen att skapa ett drömföretag år 2025. En av deras stora utmaningar har varit att hitta digitala verktyg som på allvar skapar tydlig nytta inom de prioriterade områdena – produktion, miljöarbete och personalutveckling. 

12 juni 2019 Läs mer

De rekryterar via gameing, gör stora satsningar på innovation och säger inte sällan nej till kunden. Elmia Subcontractors ambassadör 2019, Gnosjö Automatsvarvning, tar ledningen mot industrins framtid.

29 maj 2019 Läs mer

Allt fler företag inom den svenska industrin hittar smarta sätt att jobba med IoT. Man kommer långt med en enkel lösning och engagemang från medarbetarna, anser Magnus Mörstam, IoT-expert och vd Intelliger.

22 maj 2019 Läs mer
Helena Åhs, Gabriella Banehag

Om knappt sex månader är det dags för nästa Elmia Subcontractor.

Planeringen av mässans innehåll och program är i full gång och 80 procent av ytan är redan bokad. Med vår fyra mässhallar stora leverantörsutställning, inspirationsarenor, scenprogram och matchmaking tar vi ett helhetsgrepp om såväl dagsläget som framtiden.

14 maj 2019 Läs mer
Anna Johansson, Marketing Manager Nordic Region at Altair

Simuleringsdriven produktutveckling ger helt nya möjligheter till innovation – inom alla branscher. Det menar Altair, ny utställare på Elmia Subcontractor i höst.

Uppseendeväckande aktiviteter i montern och satsningar i sociala medier – att skapa dialog är målet för Future Group som just nu förbereder sig för årets Elmia Subcontractor.

29 april 2019 Läs mer

Spring Systems i Torsås förädlar tråd med fordonsindustrin som bas.

Besöket av ett designföretag i mässmontern öppnade dörren för en ny affärskontakt i ett nytt segment.

16 april 2019 Läs mer
Underleverantörsbarometern Q4 – 2018

För tre månader sedan spådde svenska underleverantörer att lågkonjunkturen skulle komma inom kort. Idag är tonen en något annan. Antalet företag som tror att högkonjunkturen håller i sig ett tag till har tredubblats – och andelen företag som avser att öka personalstyrkan har ökat markant. 

- Vi noterar att underleverantörerna just nu skjuter farhågorna framför sig. Låt oss kalla det en dold optimism, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

07 februari 2019 Läs mer

I en värld i stor förändring hittar industrin nya vägar genom innovation och starka samarbeten. Som Sveriges största industrievent har Elmia Subcontractor i år, mer än någonsin, stått värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt. 

20 november 2018 Läs mer
Nykomlingar på mässan. Mobile Integrator är en oberoende systemintegratör och leverantör av elektronik för fordon och mobila maskiner. Tv Kjell Wester, th Ulf Liljeqvist.

Med ett växande IoT-fokus på Elmia Subcontractor har även en helt ny utställargrupp tillkommit. Mobile Integrator är en av de nya underleverantörerna inom IoT, med fokus på små och medelstora företag.

16 november 2018 Läs mer
Materialgurun Dr Sascha Peters från Haute Innovation, Berlin, medverkar på Elmia InnoDex för sjätte året i rad.

Stövlar av majs, möbler av popcorn och tyg av trä. Årets upplaga av InnoDex bjuder på hela 90 innovationer från 12 olika länder.  

16 november 2018 Läs mer

Svenska start-ups är bra på att skaffa riskkapital men inte lika bra på att göra affärer. Samtidigt som svensk tillverkningsindustri behöver bli mer innovativ. Lösningen? En match-making mellan start-ups och leverantörer – Ignite Elmia.

 

16 november 2018 Läs mer

Ordrar i princip varje år. Viktig kundvård. Och inte minst en väldigt trevlig mässa. Det är inte så konstigt att skånska Cepa återvänder till Elmia Subcontractor år efter år.

16 november 2018 Läs mer

En stark tro på tillväxt i framtiden – men en utmaning att hitta kompetent arbetskraft. Så kan senaste Industrial Trend Monitor sammanfattas. Resultatet redovisades under AutomaTHINKs scenpunkt ”Vad krävs för att Sverige ska vara ett attraktivt produktionsland?” på Elmia Subcontractor.

15 november 2018 Läs mer

Mönster och framtid. Inte helt enkelt att tyda eller förutspå – för en människa. Men för start up-företaget Ekkono är det vardag. Företaget gör maskiner smartare så att de kan ta beslut i realtid – utan analys i molnet.

15 november 2018 Läs mer
En av mässans tre ambassadörer

15 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor 2018

14 november 2018 Läs mer

Svenska underleverantörer förbereder sig för en konjunkturnedgång. Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2018. På bara ett år har antalet företag som avser att öka personalstyrkan minskat med cirka hälften.
 - Jag tror inte att vi kan bortse från det faktum att det råder en viss skepsis inför framtiden. Tron att det skulle gå lika bra 2019 som föregående år är inte stor, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

Visionen är att bli världens snabbaste tillverkare av plastkomponenter. Nya ägare och flera strategiska förvärv inom koncernen ger Prototal en ny profil.

14 november 2018 Läs mer

Det är andra året i rad för Subcontractors IoT Arena – och intresset växer.

IoT-lösningar inom industrin är framtiden.

– Vi måste börja samverka, nätverka och lära av varandra.

14 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor

14 november 2018 Läs mer
Bildtext: Från vänster, Bengt Spjuth, moderator, Carola Öberg, Anders Elfwing och Lena Miranda.

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs. Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

13 november 2018 Läs mer
Linda Fransson framför gänget i Innovation Race.

40 specialister. 32 timmar. Ett okänt antal idéer på förhand. Det är vad Innovation Race på Elmia Subcontractor handlar om. Tanken är att presentera idéerna på mässan nästa år.

 

Björn Meschenmoser, till vänster, tillsammans med Max Sundvall från Enterprise Europe Network.

Subcontractor Connect är arenan för möten mellan inköpare och leverantörer från hela Europa. I år är 30 inköpare anmälda, varav tolv från internationella företag. Ett av dem är sajten Sherlock Who som närmast kan jämföras som ett Google för leverantörer.

C.H. Nadiger, i mitten, tillsammans med utställare från den indiska samlingsmontern.

Hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Så säljer 35 indiska företagen på Elmia Subcontractor in sig på den svenska marknaden. Komponenter till fordon, automation och elektronik är tre stora exportområden.

BASF:s funktionella lack - mer än bara ytaaktiv

Sänkt innertemperatur med upp till 20 grader och säker spårning i radar och nära infraröda systemen. I framtidens bil sträcker sig lackens egenskaper långt utanför det enbart estetiska.

Schweiziska Bcomps unika linfiberkomposit lockar både bil- och rymdindustrin. Den kan ersätta kolfiber med liknande egenskaper, men är mer kostnadseffektiv, säkrare och återvinningsbar. Electric GT:s Tesla P100D racingbil har en exteriör helt i Bcomps material ampliTex och powerRibs. Bilens bakvinge visas på Subcontractor InnoDex.

08 november 2018 Läs mer

Skumplasten finns överallt – och får en allt viktigare roll i tekniska applikationer. Recticel skapar lösningar för allt ifrån medicinteknik till rymdraketer.

 

06 november 2018 Läs mer

Digitalisering och uppkopplade produkter. IoT är idag ett av de mest centrala ämnena på industrins dagordning, något som varje företag behöver ta till sig för att stå starkt i framtiden. Subcontractor IoT Arena visar framgångsrika exempel på hur man kan göra.

05 november 2018 Läs mer

Världens största partikelfysiklaboratorium Cern kommer till Elmia Subcontractor. Ja, inte själva laboratoriet i sig utan fyra inköpare med siktet inställt på svenska leverantörer med spetskompetens. Cern medverkar både i scenprogrammet och i matchmakingen på Connect.

01 november 2018 Läs mer

Kommande megatrender. Snabb utveckling av nya, disruptiva tekniker. En världsmarknad i förändring. Elmia Subcontractor duckar inte inför det faktum att det inte längre är ”business as usual”. Sveriges största industrievent tar ett helhetsgrepp om såväl dagsläget och framtiden, på inspirationsarenor, i scenprogram, i matchmaking och med en fyra mässhallar stor leverantörsutställning.      

01 november 2018 Läs mer

Nya tekniker innebär nya förväntningar från kunderna. Nu gäller det för leverantörerna att sikta framåt och möta kundernas krav på utveckling och nytänk.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilken nytta kan industrin dra av den växande gamingkulturen, där avancerade dataspel engagerar tusentals ungdomar?

Under Elmia Subcontractor 2018 närmar vi oss succéeventet Dreamhack för att hitta nya vägar till produktutveckling och framtidens kompetens.

29 oktober 2018 Läs mer

Kundanpassade helhetslösningar och teknikfokus med hög automationsgrad är framgångskonceptet inom modern plåtbearbetning. Gårö Plåtprodukter vet precis vad det handlar om.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilka funktioner kan bilens transparenta ytor ha, förutom att vara just genomskinliga? Det ville fordonsutvecklaren CEVT och digitaliseringsbyrån Zenta ta reda på. Nu visas deras unika prototyp, med både ljud- och visuella funktioner, på Subcontractor IoT Arena.

29 oktober 2018 Läs mer

När det kommer till säkra, bekväma och enklare transporter med autonoma fordon handlar allt om att känna tillit till produkten.  Detta är ett område som bilsäkerhetsföretaget Veoneer lägger all sin kraft på.

– Vi har jättefokus på detta och då inte bara på helt autonoma fordon utan även på system för förarstöd och aktiva säkerhetsprodukter, säger Magnus Nygren, utvecklingsansvarig Veoneer i Europa.

29 oktober 2018 Läs mer