Ambassadör 2018

Zenta digitaliserar i framkant

Zenta är digitaliseringsbyrån som drar till sig aktörer som Cevt, Swerock, Swerea och en rad andra storbolag. Men de vill också hjälpa mindre och medelstora bolag in i den digitala framtiden. I år är bolaget en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer.

Elmia Subcoractors nysatsning 2017, IoT Arena med kringliggande utställare, blev succé. En av de första att boka monter var Växjö-baserade Zenta, som överraskades av intresset från de riktigt stora bolagen. 

– Vi blev snabbt varse att många globala spelare besöker mässan och fick många fina kontakter, säger Zentas vd Bennie Forss, och berättar att man sedan dess har startat samarbeten med bland annat Cevt och Swerea.
– Vi tittar bland annat på hur vi kan digitalisera vindrutor för Cevt och hur vi kan digitalisera och effektivisera gjuteribranschen med Swerea. Vårt fokus ligger på industrin, men en stor del av marknaden har inte vaknat än. Många förstår inte hur mycket man kan vinna på digitalisering. Därför jobbar vi också med andra branscher, vilket ger oss en ovärderlig bredd, säger Bennie Forss och förklarar:

– När vi fick kontakt med Cevt hade vi med oss kunskap om hur man förädlar fröer, hur man skär i vatten, hur IT fungerar med elektricitet etc.

På Zenta ges både plats och tid till kreativitet och medarbetarnas egna intressen. Varje anställd har en dag i månaden att använda till att utveckla egna idéer. På kontoret finns en digital verkstad, ”Makerspace”, med 3D-skrivare, möjlighet att gjuta i gummi, löda ihop robotar, måla o.s.v.

– Detta har gjort att vi kunnat locka till oss de bästa kreativa hjärnorna. Vi har mycket kul kompetens i huset, som tillsammans kan skapa en upplevelse när man till exempel sätter sig i en bil, säger Bennie Forss.

Publicerad
2018-04-13