Söker du dig utomlands? På Elmia Subcontractor får du hjälp

Att bredda sin kundbas och utforska internationella marknader är en evigt aktuell fråga för svenska leverantörer. Men att navigera nya marknader kan dock visa sig både utmanande och tidskrävande. Genom kvalificerade konsulter på plattformen Sweden on the Go tillhandahåller Chamber Trade Sweden expertis till företag som vill expandera internationellt.

– Vi vill helt enkelt hjälpa svenska företag att nå ut på den internationella marknaden utan att det ska vara komplicerat, säger Charlotte Kalin, vd på Chamber Trade Sweden.

Ett av fokusområdena på scenen Subcontractor Direct i år är Global Outlook, som avhandlar export och leverantörernas förutsättningar att göra affärer internationellt. Sinf, som årligen genomför sin Exportkartläggning, står tillsammans med Elmia bakom initiativet. Exportkartläggningen vittnar årligen om leverantörernas ambition att öka andelen export men att kunskapen samtidigt är relativt låg om vilka resurser och stödsystem som finns att tillgå.

En av de medverkande i Global Outlook är Charlotte Kalin, vd på Chamber Trade Sweden som modererar diskussionerna om läget på exportmarknader och framgångsrika svenska exportföretag.

Chamber Trade Sweden, som senare under hösten kommer att byta namn till Make Trade, är en organisation som arbetar tillsammans med näringsliv och organisationer med projekt som främjar internationell handel. Med Sweden on the Go, en nybyggd digital plattform, hjälper man företag att hitta internationella och kvalitetssäkrade konsulter för att få hjälp och stöd vid export. Genom hemsidan kan företag enkelt välja land, bransch eller specifik sakkunskap där man vill ha stöd.

– Här ska företag kunna bolla sina behov med det nätverk som vi har, för varje behov finns en specifik och skräddarsydd lösning. Vi har mycket internationell expertis i Sverige med företag som själva har gjort den här resan, säger Charlotte Kalin.

Satsningen stöds av Sinf, Företagarna, Teknikföretagen, Tillväxtverket, Vinnova med flera.

 

Publicerad
2018-10-01
Bilder