Småländsk kvalitet som fortsätter att växa

Svensktillverkade produkter tillverkade i gammal hederlig småländsk företagsanda.

Bufab Lann i Värnamo växer så det knakar även om vissa kunder flyttar utomlands.

– Vi står för kunskap och kvalitet vilket vi tydligt kan se i att exempelvis vår export hela tiden ökar, säger Örjan Freijd, försäljningschef på Bufab Lann.

På Elmia Subcontractor berättar företaget att styrkan ligger i att inga delar behöver vara standard, utan att kunden kan komma till Bufab Lann med specifika önskemål. Oavsett om det handlar om snabbkopplingar till tryckluftsaggregat eller till fordonsindustrin eller till andra industriella verksamheter.

– Vi står för bred kunskap inom flera olika grenar och både tillverkar och säljer komponenter till olika industrier. Volymerna är blandade, från stort till smått, men framför allt ser vi att våra kunder inte lämnar oss. De fortsätter att vara våra kunder även om de flyttar utomlands, säger Örjan Freijd.

Det är de små tillverkade detaljerna som har gjort Bufab Lann stort, men förutom de olika komponenterna erbjuder företaget också lösningar inom tillverkning, kvalitet, inköp och logistik.

– Vi kommer gärna med förslag om hur våra kunder exempelvis kan förbättra sin konstruktion eller hur de kan göra den billigare eller säkrare, berättar Örjan Freijd.

Bufab Lann i Värnamo tillverkar alla sina komponenter i Sverige och är en av de största leverantörerna inom sitt specifika område. Företaget är en del av Bufab Group med över 30 olika företag runt om i världen och det är så man väljer att presentera sig på Elmia Subcontractor. Vartannat år, som i år, är det Bufab Lann som står i montern, vartannat år är det de övriga Bufab-bolagen som representeras.

– Vi behöver ständigt ny personal eftersom vi hela tiden fortsätter att växa, men det är ett positivt problem och ett tecken på att det vi gör är av bra kvalitet, säger Örjan Freijd.

Publicerad
2017-11-14
Bilder
Örjan Freijd, försäljningschef på Bufab Lann, ser en ständigt ökande marknad för de komponenter som Värnamoföretaget tillverkar.
Örjan Freijd, försäljningschef på Bufab Lann, ser en ständigt ökande marknad för de komponenter som Värnamoföretaget tillverkar.