Möten med mersmak på Subcontractor Connect

Över 200 bokade möten. Fler än 110 deltagare. Och sammanlagt 21 länder. På matchmakingen Subcontractor Connect hittar leverantörer och inköpare varandra för att inleda nya affärer.
– Det är en bra arena för ett första möte som jag absolut kan rekommendera, säger Anders Tingström, vd på Colmeo.

Korta, effektiva och individuellt anpassade möten. Så ser det ut på Subcontractor Connect – arenan för möten mellan inköpare och leverantörer från hela Europa. En av deltagarna är IT-företaget Colmeo som har tagit fram en molntjänst som effektiviserar produktionsprocessen.

– Jag tror mycket på möten ansikte mot ansikte. Allt mer blir digitalt i dag och då är det viktigt att träffas. Det är dessutom bra att Elmia hjälper till. På så sätt kan vi hitta inköpare, och inköpare kan hitta oss. Dessutom är det väldigt tidseffektivt, säger Anders Tingström.

Matchmakingen genomförs under två dagar i samarbete med Almi, EEN och FKG. Upplägget är enkelt. Inköpare kan skicka mötesförfrågan till specifika leverantörer eller registrera en inköpsprofil. Det var via profilerna som Anders Tingström bokade sina möten.

– Det här är ett väldigt bra sätt för att få första kontakten. Jag har haft möten med tre tyska och ett estniskt företag. Företag som jag aldrig hade träffat annars, säger han.

Fördelarna med Subcontractor Connect är flera. Nya kontakter. Internationella företag. Och framför nya affärer. Något som det isländska företaget Vaki är ett tydligt exempel på.

– Vi har börjat arbeta med två nya leverantörer efter att vi var med 2018, säger Torvaldur Logi Pétursson, utvecklingschef på Vaki.

Vaki verkar i en nischad bransch och tillverkar produkter som mäter och räknar fiskbestånd. De letar framför allt efter leverantörer med annan kompetens än den som finns internt.

– Vi har en bred kunskap inom elektronik och vision, men inte så stor inom själva produktionsprocessen. Det är den typen av leverantörer som vi vill hitta här.

Publicerad
2019-11-12
Bilder
Markus Jonsson, EEN, Anders Tingström, Colmeo, Torvaldur Logi Pétursson, Vaki, Bragi Sigurkarlsson, Vaki.