Matchade möten gav utdelning och lockar till återbesök

Pålitliga och snabba med hög kvalitet. Svenska leverantörer står sig bra hos de europeiska inköparna, som hittar vad de söker i matchade affärsmöten på Subcontractor Connect. Det menar Atis Bogdans, inköpschef på lettiska Ceram Optec som hittade tre nya leverantörer på Elmia Subcontractor 2017.

Om ett lågt pris inte är högsta prioritet, då är Sverige en mycket bra marknad att leta leverantörer på enligt Atis Bogdans, inköpschef på lettiska Ceram Optec, som tillverkar optiska fibrer.

–  Svenska leverantörer är lite dyrare men väldigt pålitliga, och de levererar snabbt och med hög kvalitet. Eftersom pris inte längre är högsta prioritet utan ledtider så letar jag allt oftare efter samarbeten på den svenska marknaden, säger han och berättar att förra årets deltagande på mässans matchmaking Connect gav flera nya leverantörer. 

Hosted Buyer

2017 var Atis Bogdans en av flera speciellt inbjudna, internationella inköpare i Subcontractor Connects program Hosted Buyer – en satsning där utländska inköparen bjuds in för att träffa svenska leverantörer.

– Tid är pengar och om jag tar mig tid att besöka mässan så har jag en seriös anledning. Upplägget med korta, effektiva och förmatchade möten med personligt valda, potentiella leverantörer är utmärkt och fungerar väldigt bra, säger Bogdans och räknar med god utdelning även i årets matchmaking.

– Mitt främsta mål är alltid att hitta nya alternativ på leverantörer av kritiska komponenter.

 Läs mer om Subcontractor Connect

Publicerad
2018-10-01
Bilder