Industry Trend Monitor:

Kompetensförsörjning kräver engagemang och hårt jobb

Att hitta rätt kompetens och att få unga människor att jobba inom industrin. Enligt Elmias nya trendrapport Industry Trend Monitor för våren 2018 är det de två största utmaningarna för framtida rekrytering inom svensk industri.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, känner igen sig i svaren.

Det här är inte några nya utmaningar för Linda Fransson. I olika konstellationer jobbar hon med de här frågorna dagligen med ett enda syfte: att få ungdomar att se Gnosjö Automatsvarvning, och övrig svensk industri, som en intressant arbetsgivare och ett bra karriärsval. Men precis som svaren i trendrapporten visar är det inte helt lätt att hitta arbetskraft för tillfället.

– Alla som är anställningsbara anställs, så tuff är arbetsmarknaden. Men samtidigt är det som arbetstagare väldigt lätt att få jobb. Då gäller det att vi som arbetsgivare är med och kämpar hela tiden. Lönen är viktig, men jag tänker att det inte kan vara det viktigaste i alla lägen utan det måste också vara en arbetsplats som man trivs på, säger hon.

Linda menar att det bästa sättet att locka till sig ungdomar är att visa vad industrin faktiskt gör och hur den ser ut i dag. Det går inte att som företag luta sig tillbaka och tro att det är något som samhället fixar.

– Jag tror att det gäller att jobba på många plan samtidigt och det är svårt att framhäva något som viktigare än något annat. Mycket grundar sig i att jobb inom industrin av tradition inte har varit det främsta som man söker sig till. Men jag säger så här: när du har fått ditt gröna certifikat på industriprogrammet är du väldigt anställbar. Särskilt om du är framåt och vill göra karriär med en bra löneutveckling. Det är ganska få yrken som du kan gå till direkt från gymnasiet och få en bra lön utan stora studielån. Men tyvärr pratar vi i branschen inte så mycket om just det.

Publicerad
2018-03-16