För svensk industri i framtiden – vad tycker branschens hetaste namn?

Ökad global konkurrens, bromsad tillväxt och för mycket fokus på inflation. Det är där någonstans som svensk industri ska ta sig vidare in i framtiden. Men hur? Välkommen till en visionär debatt med fyra ytterst namnkunniga gäster som ger sina perspektiv på kommande utmaningar.

Den globala tillväxttoppen har passerats, omvärlden svalnar och i Sverige beräknas BNP-tillväxten bromsa in nästa år. Men inte bara det. Även den uthålliga tillväxtförmågan, såväl globalt som i enskilda länder, har bromsat kraftigt det senaste decenniet med längre trendtillväxt som resultat.

Hur ska svensk industri tackla detta?

Är det några som har bra idéer så är det paneldeltagarna i programpunkten ”For 

Subcontractor eyes only – fyra träffsäkra perspektiv på svensk leverantörsindustris förutsättningar i mördande global konkurrens.”

En av deltagarna är Mats Kinnwall, chefsekonom på Teknikföretagen, som menar att det är dags att byta inflationsmålet mot en penningpolitisk regim som inte riskerar att förstärka ekonomiska störningar

– En regim som stirrar blint på bara en parameter, inflationen, skadar svensk ekonomi. För industri, näringsliv och andra aktörer med ett bredare perspektiv är det viktigt att det inte blir en fortsättning att blint styra mot en enda variabel, skriver han i en debattartikel på Svd Näringsliv.

Är det verkligen så att ökad global konkurrens, digitalisering och ökad e-handel har gjort att de nationella centralbankerna har tappat kontrollen över löne- och prisinflationen? Och hur ska svensk leverantörsindustri klara sig i en mördande global konkurrens? Svaren får du på Elmia Subcontractors Stora scen, tisdagen den 13 november, klockan 11.00.

 ”For Subcontractor eyes only –fyra träffsäkra perspektiv på svensk leverantörsindustris förutsättningar i mördande global konkurrens.”

 I rollerna:

• Mats Kinnwall, chefsekonom Teknikföretagen 

• Stefan Ytterborn, grundare Cake 

• Niklas Broberg, VP & Site Manager Huskvarna

• Erik Wahlin, chefredaktör Affärsvärlden och sessionens moderator

Elmia Subcontractor Direct-scenen, tisdag 13 november, kl 11.00-11.40.

 

Manus: Teknikföretagen

Regi: Affärsvärlden

Produktion: Elmia Subcontractor

Publicerad
2018-10-26
Bilder