CombiQ:s smarta väg in hos de stora

För lilla IIoT-utvecklaren CombiQ blev medverkan i Subcontractor Connect och mässans endagsutställning Pop-up Expo 2017 en riktig hit. Bland annat resulterade matchmakingen i en skarp lead med Volvo Bussar.

Det spelar ingen roll att man är liten eller nystartad. Har man det som kunderna söker och jobbar smart på mässan så finns goda möjligheter att bli leverantör till de riktigt stora.
– I matchmakingen får man chans att presentera sig för de riktigt stora bolagen. Vi fick med oss en riktigt bra lead med Volvo Bussar, efter ett möte som hade varit väldigt svårt att få till annars, säger Daniel Ström, vd på CombiQ, utvecklare inom IIoT (Industrial Internet-of-Things).

Avgörande för framtiden
En fortsatt kontakt med fordonstillverkaren ligger nu ”i pipen”, berättar Ström.
– Vi har inte pratat om något konkret ännu, men detta kan definitivt öppna upp nya affärsmöjligheter och projekt som kan bli avgörande för ett litet bolag som oss, säger han.

En bra ingång
2017 ställde bolaget ut på Pop-up Expo, mässans endagsutställning med särskilt IoT-fokus, och fick mersmak. Till hösten siktar man på att ställa ut mässans alla fyra dagar.
– Pop-up Expo är en bra möjlighet för mindre bolag att visa upp sig under en dag, till en mindre kostnad som kan ge stora möjligheter. För oss gav det så mycket att vi vill satsa fullt 2018, säger Daniel Ström och menar att det känns extra intressant i och med att mässans satsning på ett särskilt IoT-område nu blir ännu större.

Publicerad
2018-06-20
Bilder
Subcontractor Connect är ett ypperligt snabbspår för mindre leverantörer att få komma in och presentera sig för stora bolag, menar Daniel Ström, vd på CombiQ.
Subcontractor Connect är ett ypperligt snabbspår för mindre leverantörer att få komma in och presentera sig för stora bolag, menar Daniel Ström, vd på CombiQ.