Xano samlar dotterbolagen på Elmia Subcontractor

Jönköpingsbaserade Xano är ett moderbolag som består av nischade teknikföretag. På Elmia Subcontractor står dotterbolagen i en samlingsmonter.
– Det är bra på flera vis, dels har vi redan idag gemensamma kunder, dels är det bra att lära känna varandra, säger Mats Rosenqvist, produktchef på Cipax.

Cipax jobbar med rotationsgjutning mot främst den tunga industrin och tillhör därmed en av Xanos tre affärsenheter – de övriga är industrilösningar och precisionsteknologi.
– Vi tillverkar bland annat tankar för bränsle, hydraulolja och adblue samt kåpor, rör och emballage, säger Mats Rosenqvist.
På Elmia Subcontractor visar Cipax också upp en av deras senaste produkter – en fjädergunglek som de har levererat till den nya kunden Hags i Aneby.
– Genom vår teknik kan vi tillverka komplexa produkter och samtidigt få till designen. Man får alltid en produkt som är homogen och utan skarvar, säger Mats Rosenqvist.På Elmia Subcontractor är de på plats både för att träffa redan existerande kunder och komma i kontakt med nya.
– För oss är det en bra mässa. Vi kan träffa många av våra befintliga kunder på kort tid och hitta nya leads. Även om det inte alltid blir affär direkt kan det bli om ett par år, säger Mats Rosenqvist.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Mats Rosenqvist vid den nya fjädergungan som Cipax har rotationsgjutit åt Hags i Aneby.
Mats Rosenqvist vid den nya fjädergungan som Cipax har rotationsgjutit åt Hags i Aneby.