Willo fördubblar produktionsytan

För att kunna möta sina kunders behov ännu bättre fördubblar Willo sina produktionsytor. Invigning sker vid årsskiftet 2014/2015.
– Maskinerna flyttar in i mellandagarna och beräknas vara i full gång i januari, säger Johan Backgård, marknadschef på Willo.

Det småländska företaget Willo tillverkar produkter med alla slags skärande bearbetningar av små detaljer som har en kritisk funktion, främst inom segmenten medicinteknik, energiteknik och precisionsteknik. De är med från början av processen – från ritning och logistik till dess att detaljen är på plats i produkten.

Under de senaste åren har Willo haft en hög tillväxttakt och uppnått en omsättning på 100 miljoner kronor. För att bättre kunna bemöta sina kunders behov fördubblar de nu sina produktionsytor. Företaget har i dag 90 anställda och finns i Växjö.
–  Med de nya lokalerna ökar vi vår kapacitet och kommer därmed kunna producera ännu mer. Vi kommer även att ta in nya maskiner, vilket blir en total investering på cirka 40 miljoner kronor, säger Johan Backgård.

De nya lokalerna mäter 2 200 kvadratmeter. När de står färdiga kommer den totala produktionsytan att vara cirka 5 000 kvadratmeter.
–  Det ger oss möjlighet att växa ännu mer, säger Johan Backgård.

På Elmia Subcontractor presenterar de i år en del av sina komponenter, men fokus riktas på den nya produktionen. Bilder från den pågående byggnationen visas på en skärm i montern.
–  Vi vill visa att vi ligger i framkant, att vi satsar och växer. Det här är ett säkert sätt för oss att locka till oss nya kunder, säger Johan Backgård.

Publicerad
2014-11-14
Bilder
Johan Backgård, marknadschef på Willo,
Johan Backgård, marknadschef på Willo,