Viktig mässa för danska underleverantörer

Sverige är fortfarande en av Danmarks viktigaste handelspartner i världen. Och de danska underleverantörerna kan erbjuda specialprodukter med hög kvalitet.
– Elmia Subcontractor är avgörande för deras kontakt med den svenska marknaden, säger Marianne Peters, chef för handelsavdelningen på Danmarks ambassad i Stockholm.

Den danska samlingsmontern i hall B bjöd in till mottagning under onsdagen på Elmia Subcontractor. Det var Danmarks ambassad i Stockholm som stod för inbjudan och Marianne Peters hälsningstalade inför en stor samling intresserade besökare och utställare.
– De danska underleverantörerna är kända för sin spetskompetens och för att leverera produkter med hög kvalitet. Många av dem är marknadsledande inom sitt område och har dessutom en mycket bra produktutveckling, säger hon.

Åtta underleverantörer plus Danmarks ambassad ställer ut i samlingsmontern. Flera företag återkommer till Elmia Subcontractor år efter år, medan några av dem är nya och vill in på den svenska marknaden.
– Våra underleverantörer konkurrerar så klart med de svenska och det är svårt för oss att nå de stora företagen i Sverige. Samtidigt kan de danska underleverantörerna erbjuda specialprodukter som är tillgängliga någon annanstans, säger Marianne Peters.

De företag som ställer ut i samlingsmontern levererar produkter inom olika områden – som gummi, aluminium, stål, plast och glas. Detta är också utmärkande för de danska underleverantörerna som helhet.
– De finns inom ett brett område och levererar till alla möjliga industrier, allt från lantbruksmaskiner till livsmedelsbranschen, säger Marianne Peters.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Marianne Peters hälsningstalade till inbjudna gäster, besökare och utställare under den danska ambassadens mottagning i Danmarks samlingsmonter.
Marianne Peters hälsningstalade till inbjudna gäster, besökare och utställare under den danska ambassadens mottagning i Danmarks samlingsmonter.