Unnaryd Modell mångmiljoninvesterar – nu med både aluminium- och järngjuteri

Det halländska företaget Unnaryd Modell tar ytterligare ett steg i sin verksamhet. Efter fem år med eget aluminiumgjuteri bygger de ut sina lokaler för att även gjuta i järn.
–  Visionen är att bli Europas främsta prototyptillverkare, säger Stefan Larsson, marknadschef på Unnaryd Modell.

I början på våren 2015 beräknas den nya produktionen stå klar. Verksamheten kommer att byggas ut så att aluminium- och järngjuteriet hamnar under samma tak. Det här är en av företagets största investering och beräknas hamna strax under 30 miljoner kronor.
–  Att vi snart kan gjuta järn på egen hand innebär att vi kapar ledtiderna och får bättre egenkontroll, säger Stefan Larsson.
–  Målet är att vi inom fem år ska ha förbättrat processen och produktionsflödet samt fördubblat gjutgodsproduktionen och ökat den totala omsättningen med 50 procent.

Unnaryd Modell utvecklar och producerar gjuteridetaljer som används i allt från gångjärn till fordonschassin. Bland deras största kunder finns Volvo Bussar, Husqvarna och ABB. I och med den nya satsningen är Unnaryd Modell på jakt efter nya kunder. Och jakten börjar på Elmia Subcontractor.
– Om man vill träffa så många kunder som möjligt under ett och samma tak är Elmia Subcontractor den ultimata platsen. Vi puschar för vår nya satsning men passar även på att träffa våra befintliga kunder, säger Stefan Larsson.

Unnaryd Modell har ställt ut på Elmia Subcontractor tidigare och är nöjd med deltagandet.
– Vi får alltid en hel del leads. Den här gången har jag även fått flera konkreta förfrågningar som jag ska besvara i slutet på veckan, säger Stefan Larsson.
– Mässan fokuserar verkligen på oss underleverantörer och man ser hur alla gör sitt yttersta för att synas. Elmia Subcontractor är stället man ska vara på, helt enkelt.

Publicerad
2014-11-14
Bilder
Stefan Larsson, marknadschef på Unnaryd Modell.
Stefan Larsson, marknadschef på Unnaryd Modell.