USM-titel till Södertälje Mälardalens Tekniska Gymnasium tog hem ungdoms-SM i CNC-svarvning

Mälardalens Tekniska Gymnasium från Södertälje vann årets upplaga av ungdoms-SM i CNC-svarvning som ägde rum under Elmia Subcontractor, Norra Europas ledande underleverantörsmässa.
– Det är en fin merit att skriva i cv:t, säger Mårten Larsson, som representerade skolan tillsammans med Robin Prager. 

Som traditionen bjuder har ungdoms-SM i CNC-svarvning arrangerats under Nordens största underleverantörsmässa, Elmia Subcontractor. Tävlingsmomenten har bestått av programmering, mät- och ritningsteori samt CNC-svarvning.
Efter tre dagars kämpade nådde Robin Prager och Mårten Larsson, från Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje, finalen där de ställdes mot Rickard Karlsson och Emil Bodin, från Vilhelm Mobergs Gymnasium i Emmaboda.

Till slut var det alltså duon från Mälardalens Tekniska Gymnasium som tog hem segern i den prestigefyllda och jämna finalen. Av maximala 1600 poäng vann Robin och Mårten med 1160–1120.
– Det var jämnt hela vägen. Vi trodde att vi låg efter. Men nu känns det väldigt skönt, säger Robin efter att vinsten hade förkunnats.

Förutom innebär titeln att Robin Prager och Mårten Larsson är kvalificerade för Yrkes-SM som avgörs i Umeå i mitten av maj 2014. Där de har en hög målsättning.
– Det känns stort. Men det är väl bara att vinna igen, säger dem i kör.

Publicerad
2013-11-15
Bilder