Thailändska underleverantörer söker kunder i Europa

Lågt löneläge och hög teknisk kompetens. Det är argument som ska få den thailändska underleverantörsindustrin att växa i Europa. För att hitta nya kunder arrangerar Board of Investment en thailändsk samlingsmonter på Elmia Subcontractor.

För fem år sedan hade Thailand för första gången en samlingsmonter på Elmia Subcontractor. Tre företag delade då på en minimal yta. Sedan dess har den thailändska montern blivit allt större. I år finns åtta företag från Thailand på plats i en monter som är närmare fyra gånger så stor som vid premiären.

En av medutställarna är Thai Rokuha Co från Bangkok, ett företag som tillverkar detaljer i stål till framför allt fordonsindustrin. I år finns de med för andra gången.
– Vi fick två nya kunder på mässan ifjol. En var från Danmark och en från Tyskland, berättar Warakorn Katikawong som är vd.

I år är siktet inställt på att fortsätta expandera på den europeiska marknaden och därför finns man återigen med på Elmia Subcontractor.

– Våra största kunder är idag Toyota och Honda, så vi vet att vi kan leverera bra produkter till fordonsindustrin. Men vi vill bli större och vi borde kunna växa här i Europa, menar Warakorn Katikawong.

Publicerad
2014-11-12
Bilder
Warakorn Katikawong är vd för Thai Rokuha Co, ett företag med cirka 150 anställda och som håller till i Bangkok.
Warakorn Katikawong är vd för Thai Rokuha Co, ett företag med cirka 150 anställda och som håller till i Bangkok.