Tente visar upp nytt elektroniskt hjul

Europas största hjultillverkare Tente visar i år upp det nya motordrivna hjulet e-drive på Elmia Subcontractor. Hjulet ska bland annat öka produktiviteten och höja säkerheten.

– Det gör att tunga laster enkelt kan flyttas med lite energi, säger Henrik Jespersen, säljchef på Tente.

Sedan 1994 har Tente ställt ut på Elmia Subcontractor varje år. Och de senaste åren har företaget utökat sin monter år för år.

– Vi kommer med så mycket nyheter hela tiden, så vi måste ha lite större plats, säger säljaren Alexander Axelsson, som menar att det är en självklarhet för Tente att ställa ut på Elmia Subcontractor.

– Jag älskar det och det är alltid lika kul. Framför allt det personliga mötet med både nya och gamla kunder. Vi kommer nog alltid att vara med på den här mässan, säger han.

I Tentes produktkatalog finns allt ifrån små möbelhjul till hjul till sjukhussängar eller industrin. I år hoppas de mycket på 2015 års stora nyhet – e-drive, som ska göra det ännu lättare att transportera tunga laster upp till 400 kilo med vagnar och sängar.

– Det är ett måste för industrier om de vill öka både säkerheten och de anställdas produktivitet.

En annan nyhet som påverkar Tente är de nya skärpta EU-direktiv vad gäller kraven inom produktion och användning av kemikalier i plast- och gummiprodukter. Det är åtta cancerframkallande, polyaromatiska kolväten som EU har höjt kraven på. De nya direktiven innebär att det högsta tillåtna värdet har fastställts till 0,1 procent, eller 1 mg/kg, av produktvikten. Tente är stolt över att alla deras hjul klarar de nya lagkraven.

– Vi har lagt ner mycket jobb på detta. Både tillverkare och importör måste leva upp till kraven och det krävs mycket dokumentation. Men alla våra hjul är godkända, vilket visar att vi tänker grönt och är miljömedvetna, säger Alexander Axelsson.

Publicerad
2015-11-10
Bilder
Tente har varit med på Elmia Subcontractor sedan 1994. I år representerar bland andra Alexander Axelsson och Henrik Jespersen företaget. Här med nya e-drive i bakgrunden.
Tente har varit med på Elmia Subcontractor sedan 1994. I år representerar bland andra Alexander Axelsson och Henrik Jespersen företaget. Här med nya e-drive i bakgrunden.