Taiwanesiska Chain-Ray trivs i Sverige

När taiwanesiska Chain-Ray öppnade sitt kontor i Jönköping i slutet av 2013 hade de elva svenska kunder. Ett år senare har de 18 stycken.
– Det känns bra, säger Kevin Kuo, vd för Chain-Ray Sverige.

Chain-Ray startades 1976 och är ett dotterbolag till Chung Hua Group. En av deras första kunder var ett företag från Stockholm och relationen med Sverige har sedan dess fungerat alldeles utmärkt.
– Det är enkelt att jobba med svenska företag – dessutom betalar de alltid i tid, säger Kevin Kuo.

Huvudsakliga områden för Chain-Ray är inom plast, elektronik och metall. Produktionen finns i Taiwan och Kina – och sedan ett år tillbaka har de en marknadsavdelning i Sverige. Sverige är nämligen Chain-Rays näst största marknad.
– Vi hade ofta problem att höra varandra när vi pratade i telefon och kände därför att det var bäst att vi kunde träffas ansikte mot ansikte, säger Kevin Kuo.

Chain-Ray levererar produkter till branscher som information- och kommunikationsteknologi, industri och medicin. Slutprodukterna kan vara allt från hem- och fordonselektronik till gångjärn och metallkapslingar.
– Taiwain är en liten ö som fokuserar mycket på exportmarknaden. Men även om vi är ett litet land har vi en bra tillverkningsindustri, säger Kevin Kuo.

Det här är femte gången som Chain-Ray ställer ut på Elmia Subcontractor och Kevin Kuo utnyttjar tillfället till att träffa så många av sina svenska kunder som möjligt.
– På så sätt kan vi träffas här och behöver inte resa runt i Sverige på olika möten, säger han.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Kevin Kuo har flyttat med sin familj till Sverige för att starta en marknadsavdelning för Chain-Ray.
Kevin Kuo har flyttat med sin familj till Sverige för att starta en marknadsavdelning för Chain-Ray.