Succé för Leab på Elmia Subcontractor

Elmia Subcontractor 2014 blev en framgångsrik mässa för elektronikföretaget Leab. Runt tio prospekts räknades in – plus en direkt order på prototyptillverkning.
– Vi tar in en kund om året av den kalibern. Våra kundrelationer är långa och generellt sett jobbar vi med kunden i mer än tio år. Det här betyder väldigt mycket för oss, säger Martin Linder, koncernchef, Leab Group.

Inför Elmia Subcontractor lade Leab ner mycket tid på att såväl planera mässdeltagandet, som att skicka ut inbjudningar till nya och potentiella kunder.

En satsning som gav resultat.

Under mässan blev det nämligen klart med en ny kund som Leab ska leverera tillverkningstjänster till från fabriken i Estland.
– Vi fick en order i handen, men hade fört en diskussion tidigare och tyckte att det kunde vara lämpligt att träffas på Elmia för att stämma av läget. Det var en helt ny kund med bra potential för framtiden, säger Martin Linder.

Förutom den direkta ordern jobbar Leab med ett tiotal konkreta prospekts som inleddes under Elmia Subcontractor. Det är en hög siffra eftersom Leab har en kort prospektlista som årligen uppdateras.
– Generellt sett har vi en eller två nya kunder per år som är noggrant utvalda. Det kan inte bli vilket företag som helst och vi har hårda kriterier för vilka kunder vi vill jobba med. Efter Elmia Subcontractor kan vi koka ner alla prospekt till 5–10 stycken som uppfyller våra stränga krav, säger Martin Linder.

Leab tillverkar främst applikationer för industrin och säkerhetsbranschen. Det handlar om allt från kretskort till kompletta produkter – många gånger anpassade för krävande miljöer.
Larmsystem, tågsäkerhetssystem och mätutrustningar är några exempel på produkter som Leab tillverkar.
– Elmia Subcontractor är ett bra forum för oss och det är därför som vi kontinuerligt ställer ut där. Vi jobbar med diverse olika industrier och kan självklart vara med även på mässor för medicinteknik, järnväg eller liknande. Men bredden på Subcontractor gör att vi verkligen vill synas där, säger Martin Linder.

Publicerad
2015-02-04
Bilder
Martin Linder, koncernchef, Leab Group.
Martin Linder, koncernchef, Leab Group.