Sensys ger möbeltillverkaren fler säljargument

En lätt stöt räcker för att det prisbelönta gångjärnet Sensys från Hettich ska stängas tyst och mjukt. Dess unika egenskaper visas upp på Elmia Subcontractors nya möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components (ICC).

– Sensys är ett väldigt uppskattat gångjärn, säger Ulf Svensson, vd på Hettich i Sverige.

Ulf Svensson, vd på Hettich, demonstrerar hur Sensys fungerar i köksinredning.

Det inbyggda pull-in-systemet i Sensys gör att dörrar och skåpsluckor stängs automatiskt när öppningsvinkeln är mindre än 35 grader. Gångjärnet har även Silent System som standard vilket det ger en mjuk och pålitlig stängning.

– Tack vare gångjärnet får tillverkaren en uppgraderad produkt och det blir ett argument för att sälja möblerna eller inredningen. Vi märker av det på så sätt att Sensys är ett väldigt uppskattat gångjärn, säger Ulf Svensson.

Serien Sensys finns i flera modeller och det senaste tillskottet på marknaden är prisbelönta Sensys 8646i. Eftersom den är framtagen för att användas på tunna luckor eller dörrar, så tunna som åtta millimeter, ger den maximal designfrihet.

Utöver detta har nya Sensys 8646i samma egenskaper som samtliga gångjärn i serien – exempelvis lång livslängd, stabil konstruktion och linjering vid 90 graders vinkel.

– Det fina med Sensys är att den fungerar i temperaturer från 5 till 40 grader. Eftersom den alltid stängs vid 35 graders vinkel, räcker det att man bara stöter till den, säger Ulf Svensson.

Hettich har sin monter på Elmia Subcontractors möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components. Förutom att presentera sitt breda utbud av produkter ser Ulf Svensson även mässan som en chans att hitta nya kunder från andra branscher än den traditionella möbelindustrin.

– Det ska bli väldigt spännande och känns som ett helt rätt steg för oss. Vi hoppas kunna hitta nya vägar och nya marknader, säger han och nämner även samarbetet med WOG som står i montern bredvid Hettich. Ett unikt samarbete som bland annat innebär att företagen erbjuder produkter som de har tagit fram gemensamt.

Publicerad
2016-10-05
Bilder
Ulf Svensson, vd på Hettich, demonstrerar hur Sensys fungerar i köksinredning.
Ulf Svensson, vd på Hettich, demonstrerar hur Sensys fungerar i köksinredning.