Por-Pac vill se mer produkter i EPP

Lätt, stark och stötdämpande. Tre egenskaper som gör expanderad polypropen, så kallad EPP, användbart inom stora delar av tillverkningsindustrin.
– Vi är på jakt efter nya kunder och då är mässan en bra mötesplats, säger Lars Eklund, key account manager på Por-Pac.

Svenska företaget Por-Pac formgjuter produkter i expanderad polypropen (EPP) och har cirka 75 anställda. På fabrikerna i Lindesberg, Skövde och Eslöv tillverkas allt från sitsar i barnvagnar till fordonsdetaljer.  
– Expanderad polypropen är lätt, segt och starkt och har många användningsområden, säger Lars Eklund, och visar några typiska produkter. Här finns bland annat emballage och förpackningar.

För att marknadsföra materialet och tekniken ställer Por Pac ut på Elmia Subcontractor, norra Europas största underleverantörsmässa.
– Mässan är en bra mötesplats och ger oss tillfälle att träffa nya kunder. Vi vet inte exakt vilka det är vi vill nå, men vi vet att vi har en produkt som är bra och man i många fall kan ersätta exempelvis polyuretan med expanderad polypropen, säger Lars Eklund.

Som en liten eyecatcher visar de upp en nygammal lastpall, tillverkad av EPS. Det är en lättviktspall som till 97 procent består av luft, och till 3 procent av miljövänlig expanderad polystyren.
– Vi har haft en gammal modell som legat träda, men nu tog vi fram en ny sedan som vi nu visar upp. I och med att den är så lätt så reducerar man fraktkostnaderna och koldioxidutsläppen.

Publicerad
2014-11-11
Bilder