Offecct brinner för det gränsöverskridande

Det är dags för möblerna att göra sitt intåg på Elmia Subcontractor. Kurt Tingdal, vd på Offecct i Tibro, gillar det skarpt. Det öppnar spännande perspektiv.

– Mässan är en stor möjlighet att vinna nya kontakter, materialområden och kompetenser, säger Kurt.

Offeccts vd Kurt Tingdal välkomnar möbelbranschens chans att utgöra en liten del av Elmia Subcontractor.

Möbeltillverkaren Offecct har besökt Elmia Subcontractor i ett antal år. Flera av möbelbranschens underleverantörer ställer ut på mässan. I år blir möbelsidan en mer aktiv del i och med satsningen Interior Components and Competence, ICC.

– Det finns mycket kompetens som vi inom möbelbranschen gärna tar del av. I synnerhet vi som sysslar med innovation och design. Jag tänker exempelvis på vissa leverantörer som jobbar mot bilindustrin. Dessa når vi inte riktigt i samband med de traditionella möbelmässorna. Men på Elmia Subcontractor har vi en chans att träffa delar av dem, säger Kurt Tingdal.

Blandningen på Elmia Subcontractor tilltalar honom och han menar att det mångfacetterade ligger i tiden.

– Ja, det där med fackindelning tror jag inte på, resonerar Kurt. I dag jobbar man gränsöverskridande och precis så ska det vara. En av våra egna stora leverantörer kommer från fordonsindustrin.

Upptäckarådran avspeglas i Offeccts kontaktnät. Företaget anlitar ett 40-tal designer världen över. Kurt skulle önska att möbelbranschen i större utsträckning var präglad av samma innovationssug. Nu är det, som han säger, många som letar i samma fåror som man alltid gjort.

Det här mönstret går igen hos underleverantörerna. Proaktivitet är en bristvara. Det är sällan eller aldrig någon som sticker ut hakan och säger: Vi har en ny metod, ett nytt material, en ny teknik – jobba med oss!

Den sortens approach stöter däremot Kurt på ute i Europa.

– Därigenom når vi våra utvecklingsmål, men pratar vi hållbarhet vill vi fortsatt ha 85 procent av vårt insatta material inom en 20-milsradie. Det uppfyller vi inte om leverantören hör hemma i Sydeuropa till exempel, avslutar Kurt Tingdal.

Publicerad
2016-10-05
Bilder
Offeccts vd Kurt Tingdal välkomnar möbelbranschens chans att utgöra en liten del av Elmia Subcontractor.
Offeccts vd Kurt Tingdal välkomnar möbelbranschens chans att utgöra en liten del av Elmia Subcontractor.