Ny mässa för tillverkningsindustri till Elmia

Elmia AB har övertagit ScanPlåt – den nordiska branschmässan för plåtbearbetning. Den nya mässan för plåtbearbetning kommer att arrangeras för första gången på Elmia i Jönköping 10-13 maj 2016 och hamnar redan från start i ett starkt sällskap tillsammans med tre andra industrimässor som arrangeras parallellt.

Elmia Plåt kommer att arrangeras samtidigt som Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Svets och Fogningsteknik samt Elmia Automation. Elmia Verktygsmaskiner, som också får sin premiär 2016, blir den nationella branschmässan för verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik och arrangeras tillsammans med SVMF (Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening) och MTAS (Machine & Tool Association of Sweden).

Elmia Svets och Fogningsteknik arrangeras i samarbete med den tekniska branschorganisationen Svetskommissionen och var fullbokad vid sin premiär 2012. Elmia Automation, som också hade premiär 2012, är den ledande automationsmässan för svensk tillverkningsindustri och arrangeras i partnerskap med Svenska Automationsgruppen (SAG). Inför 2014 växte dessa mässor med 25 respektive 40 procent och bildar tillsammans en stark och offensiv marknadsplats där alla är specialiserade och fokuserade på sina områden, men där det samtidigt också uppstår synergier och samarbeten mellan de olika branscherna som gynnar svensk tillverkningsindustri.

– Elmia verkar för att stärka olika branscher där det hela tiden skapas nya affärsmöjligheter och vi är glada för att vi nu är med och bygger ett industriellt kluster som saknar motstycke i mässbranschen. Framför allt är jag glad att kunna välkomna branschen för plåtbearbetning till en nystart, säger Robert Sumberesi, VD för Elmia AB.

Strategiskt bedöms också Jönköping som en gynnsam placering som mässort.

– Jag ser oerhört positivt på att vi i södra Sverige samlar fyra mässor inom produktionsteknik som kompletterar varandra. Det ger tillverkningsindustrin en unik mötesplats där människor, idéer och affärsmöjligheter förenas, säger Anna Gillek Dahlström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Jönköpings län.

För mer information om Elmia Plåt kontakta Robert Sumberesi, VD, Elmia AB, tel: 036-15 20 18

Publicerad
2015-05-08