Metalcolour nysatsar på helt nya produkter

Metalcolour är mest känt för sin folielaminerade plåt, Dobel, som i första hand används inom den marina sektorn. Men nu ändrar företaget riktning. På Elmia Subcontractor presenterar Metalcolour helt nya produkter och hoppas samtidigt hitta nya kunder.
–  Det här är den bästa marknadsplatsen vi kunde tänka oss, säger Jan Nord, försäljningsansvarig på Metalcolour.

Metalcolour har sedan starten 1975 utvecklat och levererat folielaminerat plåt i en mängd kulörer med olika funktioner. Deras mest kända varumärke, Dobel, används i stor utsträckning inom den marina sektorn, men också inom den tillverkande industrin. För bara några år sedan kände företaget att det var dags att tänka nytt. Tillsammans med sin lackeringsfirma i Danmark och insamlade idéer från kunder har Metalcolour utvecklat nya produkter med nya funktioner.
– Tidigare satsade vi mer på den dekorativa biten, nu tänker vi mer yta med funktion, säger Per Nord.
På Elmia Subcontractor presenterar Metalcolour sitt nya produktutbud– Silent Steel, som består av 14 nya applikationer.
–  Vi är här för att få feedback på våra nya produkter. Vi vill se om vi är på rätt spår, helt enkelt. Om det sedan leder till nya affärer blir vi mycket glada, säger Per Nord.
–  Elmia Subcontractor är den främsta plattformen för den skandinaviska marknaden och den självklara platsen att marknadsföra sig på.

Silent Steel består av plåt som är belagd med ett skikt av gummi eller annat material samt speciella folier och textilier för att dämpa buller och vibrationer. Under mässans två första dagar har Metalcolour fått en hel del input på de nya produkterna. De har även fått många nya leads.
–  Indikationerna vi har fått är positiva. När vi är klara här ska vi utvärdera vårt deltagande och se vad det har resulterat i. Men vi kommer definitivt tillbaka nästa år.

Metalcolour har en fabrik i Nykøbing i södra Danmark där de lackerar och laminerar samt i Ronneby i södra Sverige där de laminerar.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Per Nord och Jan Wolter, från Metalcolour, är hittills mycket nöjda med sitt mässdeltagande på Elmia Subcontractor.
Per Nord och Jan Wolter, från Metalcolour, är hittills mycket nöjda med sitt mässdeltagande på Elmia Subcontractor.