Mer än bara lager – SKF visar sin ingenjörskonst

SKF utvecklar ständigt nya tekniker för att skapa produkter som ger deras kunder konkurrensfördelar. I sin monter på Elmia Subcontractor presenterar de några av sina största innovationer.
– Vi vill visa att vi är mer än bara lager, säger Daniel Werme, kommunikationsdirektör på SKF Sverige. 

Senast de ställde ut på Elmia Subcontractor var 2011. Nu är SKF tillbaka på norra Europas ledande underleverantörsmässa. I sin monter har de radat upp flera av sina innovationer och produkter skapade till deras kunder. En av dem är HTC, som har varit kund till SKF i över 15 år. HTC använder SKF:s hjullagerenheter, lager och tätningar i sina slipmaskiner.
– HTC sökte en lösning med längre livslängd än vanliga lager, runt 300 timmar, för maskinerna. Med våra hjullagerenheter har vi förlängt HTC:s slipmaskiners livslängd drastiskt, från 300 timmar till i ett fall 100 000 timmar, säger Daniel Werme.

SKF tillverkar även elektromekaniska ställdon som används inom olika delar av automation. Deras kompakta ställdon bygger på produkter, lösningar och tjänster från organisationens teknikplattformar berättar Daniel Werme. Och en av dessa ställdon finns självklart uppställt i montern.
– Jämfört med en pneumatisk eller hydraulisk fogningsteknik kräver vår lösning endast en bråkdel energi, säger Daniel Werme.

Varför har ni valt att komma tillbaka till Elmia Subcontractor?
Det här är en bra plats för oss att träffa våra fantastiska kunder. Det är också ett utmärkt ställe att möta nya potentiella kunder. Syftet är liksom tidigare år att hitta nya leads som förhoppningsvis kommer att leda till nya affärer. Och det gör vi genom till exempel inbokade möten. 

Publicerad
2014-11-12
Bilder
SKF är tillbaka på Elmia Subcontractor. Daniel Werme, kommunikationsdirektör visar några av SKF:s största innovationer på mässan.
SKF är tillbaka på Elmia Subcontractor. Daniel Werme, kommunikationsdirektör visar några av SKF:s största innovationer på mässan.